Controale rutiere.Vizaţi şoferii băuţi şi cei care depăşesc limitele de viteză

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, prin Serviciul Rutier, a organizat o amplă acţiune pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru respectarea limitelor legale de viteză. În ultimele 3 zile, au fost aplicate peste 260 de contravenţii şi au fost depistaţi 2 şoferi conducând după ce au băut alcool.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

În perioada 10-12 martie a.c., poliţiştii de la rutieră au acţionat pe drumurile publice pentru salvarea de vieți omenești, prin tragerea la răspundere a celor conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice şi a celor care depăşesc limitele legale de viteză.

În cadrul activităților au fost aplicate 266 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere, dintre care 2 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce se află sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acțiunii, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul circulației.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Si cum aia din harghita beau mai mult si conduc mai tare bravii politisti s-au axat mai mult pe aia,sau altfel spus in alte zile daca conduci baut sau depasesti viteza bravii politisti nu-ti fac nimic.Tare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.