Controale și amenzi cu tolba

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎn perioada 21-22.08.2013, Inspecția Muncii a declanșat la nivel național, acțiuni de control privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, precum și verificarea modului în care se respectă prevederile legale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă în domeniul construcțiilor.

În domeniul relațiilor de muncă au fost efectuate 11 controale, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, din care 3 amenzi pentru nerespectarea art.260, alin.(1), lit.e), din Legea 53/2003 republicată, primirea la muncă a unei persoane fără încheierea unui contract individual de muncă , în valoare de 30.000 lei și un avertisment pentru nerespectarea art.9 alin.(1), lit.c) din HG 500/2011, netransmiterea registrului de evidență a salariaților în termenul prevăzut de lege.

Pentru remedierea deficiențelor constatate , inspectorii de muncă au dispus 29 de măsuri.

Cu ocazia acestor verificări au fost identificate 3 persoane care prestau activitate fără încheierea unui contract individual de muncă.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, cu ocazia celor 11 controale efectuate, inspectorii de muncă au constatat 9 neconformităţi. Pentru fiecare neconformitate au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate. Un număr de 7 angajatori au fost sancţionaţi, fiind aplicate 6 avertismente şi 3 amenzi în valoare totală de 24.000 lei.

Cele mai frecvente neconformităţi constatate au fost: neasigurarea unei instruiri adecvate pentru toţi lucrătorii, neasigurarea măsurilor de prim ajutor, neefectuarea examenului medical de medicina muncii anterior angajării şi periodic.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.