Copiii târnăveneni au avut o Zi de vis

copiiSute de copii însoțiți de părinți au participat în centrul orașului la concursul de desene pe asfalt organizat cu prilejul zilei de 1 Iunie de către Primăria municipiului Târnăveni, intitulat Lumea Copiilor.

Cei câțiva picuri de ploaie nu i-au speriat pe micuții care au desenat de zor pe șosea, tema propusă fiind ,,Târnăveniul în anul 2113.”

În același timp s-a pictat și pe pânză pentru a se crea cea mai mare pânză pictată din lume. Inițiatorul acțiunii, Iuliu Moldovan a dorit să realizeze un record mondial fiind ajutat de copilașii pasionați de desen.

De asemenea, începând cu ora 17.00 Teatrul de Păpuși Ariel din Tîrgu-Mureș a prezentat piesa ,,Capra cu trei iezi”. Pe scena în aer liber a urmat concursul ,,Copiii au talent” care a fost întrerupt însă din cauza timpului nefavorabil și continuat pe scena Casei De Cultură.

La Casa de Cultură au fost premiați câștigătorii concursurilor organizate pe parcursul zilei, dar și cei mai talentați elevi, înscriși în competiția ,,Să ne prețuim tinerele valori”. Pe scenă au mai urcat cu o demonstrație de karate Clubul Ippon Tîrnăveni, ansamblul Junii Târnavei, Diana Nap, Ioana Moldovan, Emanuel Cirstea și Anya. Spectacolul s-a întins până aproape de ora 23.

Prichindeii în competiții

Competiţiile la care au putut participa cei mici au fost: ,,Desene pe asfalt”, ,,Primar pentru o zi” şi ,,Copiii au talent”, competiţii jurizate de: primarul oraşului, Sorin Megheşan, Luminiţa Zereş, consilierul primarului din Tîrnăveni şi Attila Zen, consilier tehnic la Consiliul Judeţean Mureş.

În cadrul concursului ,,Desene pe asfalt” s-au evidenţiat următorii copii: locul III, cu un premiu în valoare de 50 de lei, a fost obţinut de Ana Maria Costin, locul II – premiu în valoare de 50 de lei – a fost obţinut de Sebastian Deteşan, locul I – premiu în valoare tot de 50 de lei – a fost ocupat de Hidi Andrea Krizstina.

Marele premiu – în valoare de 100 de lei – a fost ocupat de Alisa Ursu, lucrarea ei urmând să fie expusă la Casa de Cultură din Tîrnăveni, în Capsula timpului şi va avea o apariţie în revista ,,Tîrnăveni trecut şi viitor, tradiţie şi noutate”.

Primar pentru o zi

În cadrul concursului ,,Primar pentru o zi”, au fost scrise peste 60 de eseuri cu tema: „Tîrnăveniul în anul 2113”. Locul III – premiu în valoare de 50 de lei – l-a ocupat Corneliu Vasilica Dan, locul II – premiu în valoare de 50 de lei – a fost ocupat de Miruna Văscan, iar locul I cu un premiu tot în valoare de 50 de lei a fost deţinut de Adela Cândea.
Marele premiu la acest concurs, în valoare de 100 de lei, a fost câştigat de Ovidiu Matei Vasilică, care va petrece luni, o zi cu primarul municipiului Tîrnăveni, Sorin Megheşan.

Copiii au talent

La concursul ,,Copiii au talent”, locul III cu – premiu în valoare de 50 de lei – a fost ocupat de ansamblul Traio Romano Junior, locul II – premiu în valoare de 50 de lei – a fost obținut de elevii clasei a XI-a, cu parodia ,,Lacul Lebedelor”, iar locul I – premiu tot în valoare de 50 de lei – a fost ocupat de Andreea Rotar şi Laurenţiu Puia.
Marele premiu la acest concurs, în valoare de 100 de lei a fost câștigat de Adelina Morar.

Cei mai talentați elevi

Concursul pentru tinerii merituoşi ai municipiului Tîrnăveni ,,Să ne prețuim tinerele valori”, a avut scopul de a populariza şi încuraja pe cei ce au preocupări de studiu şi implicare socială.

S-a putut înscrie orice elev care frecventează o şcoală din Tîrnǎveni şi are preocupări care se înscriu în criteriile menţionate. În urma punctajului au fost aleși și premiați de 1 Iunie cei mai talentați elevi care au aplicat la această acțiune organizată de Primăria municipiului Tîrnăveni, Asociaţia ,,Amiciţia” şi portalul Tirnaveni.ro . S-au acordat premii în bani după cum urmează:

– Premiul I : 300 lei
– Premiul II: 200 lei
– Premiul III: 150 lei
– Mențiunea I: 100 lei
– Mențiunea a II-a: 75 lei
– Mențiunea III-a: 50 lei
– Premiu de participare: 50 de lei (atribuit fiecărui participant)
– Premiu special: 100 de lei

Au fost premiați:

1 Mircea Şușcă
,,Andrei
Bârseanu” cls. XII
173,71 I
2 Raluca Mărginean “Andrei
Bârseanu” cls. XII
157,92 II
3 Theodor Sprînceană
“Andrei
Bârseanu” cls. XII
102,77 III
4 Ligia Turcu “Andrei
Bârseanu” cls. XI
101,91 Mențiune
I+ Premiu special
5 Szöke Andreea
“Andrei
Bârseanu” cls. XII
72,61 Menţiune
II
6 Carina Gligor Colegiul
Tehnic, Cls.XII
60,30 Menţiune
III
7 Lavinia Ștefănescu Colegiul
Tehnic Cls.X
56,16 Premiu de participare
8 Cristina boantă Colegiul
Tehnic Cls.X
52,08 Premiu de participare
9 Iulia Poltean Colegiul
Tehnic Cls.XII
51,81 Premiu de participare
10 Iuliana Blaș Colegiul
Tehnic Cls. XII
47,14 Premiu de participare
11 Damaris Rusu Colegiul
Tehnic Cls.XII
45,88 Premiu de participare
12 Alina Niostor Colegiul
Tehnic Cls.XII
39,68 Premiu de participare
13 Denisa costin “Andrei
Bârseanu” cls. XI
36,82 Premiu de participare
14 Ioana porime Colegiul
Tehnic Cls.XI
35,68 Premiu de participare

GIMNAZIU

1 Adela Cândea “Avram
Iancu” Cls.VII
141,88
I
2 Raul Rus “Avram
Iancu” Cls.VIII
134 II
3 Alexandru Dănilă “Avram
Iancu” Cls.IV
124 III+ Premiu special
4 Călin Bercea
“Avram
Iancu” Cls.VII
66,93 Mentiune
I
5 Diana Iancu “Vasile
Moldovan”, cls.
47,86 Menţiune
II
6 Georgiana Mureșean “Vasile
Moldovan”, cls.VI
38,95 Menţiune
III
7 Andreea Potor “Vasile
Moldovan”, cls.VII
30,88 Premiu de participare
8 Viorica Moldovan “Vasile
Moldovan”, cls.VII
25,98 Premiu de participare
9 Nadia Rozor “Vasile
Moldovan”, cls.VI
25,89 Premiu de participare
10 Roxana Dolcos “Vasile
Moldovan”, cls.VI
23,67 Premiu de participare
11 Anca Muntean “Vasile
Moldovan”, cls.VI
21,42 Premiu de participare

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.