Critical Mass Tîrgu Mureş

biciclistiO plimbare în masă cu bicicletele va avea loc şi în Tîrgu Mureş, de Ziua Pământului. Participanţii se vor întâlni în 27 aprilie, ora 15 în Piaţa Victoriei. Marşul va porni peste o oră, pe următorul traseu: B-dul 1 Decembrie 1918 – B-dul Pandurilor – str. Predeal – str. Gheorghe Doja – P-ţa Trandafirilor – str. Revoluţiei – str. 22 Decembrie 1989 – str. Luceafărului – str. Păcii – str. Luntraşilor – str. Plutelor – Farmacia de Bere. Conducătorii auto sunt rugaţi să ocolească aceste străzi între orele 16.00 şi 17.00 sau să circule cu prudenţă pentru a evita evenimentele neplăcute!
Masa critică deşi nu are un mesaj oficial, este percepută ca un mod de a atarage atenţia asupra problemelor ce le întâmpină bicicliştii în trafic. Proiectul MuresonBike a fost iniţiat de Organizaţiile neguvernamentale Fundaţia Comunitară Mureş, Asociaţia unDAverde, Pro Biciclo Urbo, Asociaţia Salvatorilor Speciali şi Montani precum şi Focus Eco Center în 2012 în Tîrgu Mureş cu scopul de a crea o reţea de piste pentru biciclete în municipiu.

„Prin acest eveniment dorim să atragem atenţia Primăriei Municipiului Tîrgu-Mureş asupra necesităţii luării unor măsuri prin care să încurajeze mersul pe biciclete prin crearea pistelor de biciclete şi cerem să continue procesul început în aprilie 2013 – prin ridicarea interdicţiei de circulaţie a bicicletelor în centrul oraşului. Deoarece statisticile ne arată că în anul 2013 numărul accidentelor în care au fost implicate biciclişti a crescut de 2,5 ori faţă de anul 2012, nevoia de a crea piste pentru biciclişti pentru creşterea siguranţei traficului este un lucru care nu mai poate fi amânat”, se arată în mesajul susţinătorilor evenimentului.(E.M.)

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.