Cu optimism spre 2013

ligia voroTot restul anului îi informăm şi încercăm să îi formăm pe mureşeni să fie cetăţeni implicaţi. Cu mijloacele pe care le avem la dispoziţie. Acesta e rostul să le spunem ce s-a mai întâmplat în judeţ, ce înseamnă o şedinţă de Consiliu local, judeţean, de ce s-a luat o anumită decizie şi nu alta, unde s-au dus banii, dacă a fost oportun sau nu cum au fost cheltuite fondurile din buget, de ce alocăm fonduri pentru o investiţie şi nu pentru educaţia şi sănătatea copiilor şi multe, multe alte informaţii ce urmăresc ca ai noştri cititori, telespectatori, ascultători să fie mai pregătiţi, mai educaţi asupra chestiunilor ce îi privesc şi de multe ori le influenţează într-o oarecare măsură traiul de zi cu zi.

La sfârşit de an aş fi fost curioasă să ştiu ce îi interesează cu adevărat pe colegii mei jurnalişti, de la operatori imagine la tehnoredactori, de la reporteri la redactori-şefi etc., ce mai cred ei despre meseria lor, ce îi mai face să le fie drag de această profesie nu foarte iubită de multe categorii sociale, de ce continuă, deşi le vine de multe ori să renunţe, dacă e greu să faci mass-media cu fonduri puţine, cum e să stai ore în şir aşteptând o declaraţie.

Până la urmă, aş fi vrut să ştiu ce mai e şi unde mai e jurnalistul mureşean al zilelor noastre.

Poate m-am gândit prea târziu să le adresez aceste întrebări. Poate că în anul ce va veni voi avea prilejul de a avea răspunsuri la aceste întrebări.

Până atunci aş vrea să le urez ca în 2013 să nu uite de echilibru, documentare serioasă şi informaţie imparţială. La Mulţi Ani!

P.S. Dacă mă întrebaţi acum la sfârşit de an, ce aşteptări am de la noul – dacă tot am împărţit acum câteva mii de ani timpul –, aş răspunde, paradoxal, că puţine şi multe. Eu nu am aşteptări mari de la noul Guvern. Nici de la preşedinte. Nici de la marea majoritate a parlamentarilor. Am, în schimb, mari aşteptări de la oamenii din jurul meu şi cred în puterea lor de a provoca o ruptură adevărată de vechile metehne româneşti şi de a acţiona ca un pol de presiune asupra guvernanţilor zilei. Am mari aşteptări de la oamenii care ştiu să îşi facă meseria bine şi care sper că vor continua şi în 2013 să facă ceea ce ştiu mai bine. Şi mai cred că schimbarea începe de la şi cu fiecare dintre noi.

Ligia Voro

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.