Cum a ajuns o companie din Mureş fondată de cercetători cea mai rapidă listare la BVB

Molnar Gabor, 66 de ani, pre­şedintele executiv al AAGES Târgu-Mureş (Asociaţia pentru Aplicarea Generatoarelor Statice), spune că pro­ducătorul de echipamente industriale îşi are locul la Bursa de Valori Bucureşti întrucât nu are nevoie să investească foarte mult din profit pentru dez­voltare, deci îşi permite ca o parte considerabilă din rezultat să fie repartizat sub formă de dividende.

„Compania noastră a ajuns la maturitate. Suntem interesaţi să extindem piaţa şi sub aspect geografic, şi sub aspect de diversitate şi de aceea există oportunitatea de a face investiţii, dar unele semnificative. Bursa este locul investiţiilor semnificative“, spune preşedintele executiv al AAGES într-un interviu acordat Bursei de Valori Bucureşti.

AAGES Târgu-Mureş s-a listat în urma unei oferte fulger de doar două zile, faţă de 10 zile cât era iniţial prevăzut în prospect, iar astăzi va avea avea loc prima şedinţă de tran­zacţionare. Acţionarii vânzători au strâns 5,5 mil. lei din vânzarea parţială sau totală din cadrul companiei. Obiectul listării a fost de 15% din companie, iar vânzarea de acţiuni a fost oprită de intermediarul Goldring după doar zile ca urmare a interesului crescut din partea investitorului. Gradul de suprasubscriere a fost de 268%.

Sursa: ZF

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.