Cupa E.On Kinder ediţia a VIII-a, primii campioni

10364039_796786430361047_3673881100048209508_nÎncepând din 2006 ACS Kinder Sângeorgu de Mureş şi SportLife organizează anual Cupa E.On Kinder, cel mai cunoscut turneu de fotbal pentru copii cu vărsta între 7 şi 13 ani. Susţinut de mediul privat de afaceri, E.On.România, Sportlife, dar şi personalităţi precum internaţionalul Gheorghe Hagi, la evenimentul sportiv participă anual tot mai multe echipe din toată ţara, iar din ultimii ani şi de peste hotare. „În actuala perioadă este extrem de dificil de stabilit şi dezvoltat relaţii de parteneriat cu mediul de afaceri privat. De aceea, doresc să evidenţiez în mod deosebit implicarea E.ON România în susţinerea sportului pentru copii, această companie fiind un model de sprijin pentru domeniul sportului, pentru comunitate în general. Suportul oferit de E.ON contribuie la atingerea unui rezultat pe care ni-l dorim cu toţii: să avem copii educaţi, sănătoşi, veseli şi plini de energie”, a declarat Gheorghe Hagi, prezent la startul turneului la Tîrgu Mureş. În replică, Raluca Şandru, Director Divizie E.ON Servicii Clienţi a declarat: “Pentru E.ON România, în calitate de partener al Asociaţiei Sportive ACS Kinder, acest eveniment sportiv destinat juniorilor este un motiv de mare bucurie şi mândrie, fiindcă împreună am reuşit să facem să se vorbească tot mai mult în ţară, dar şi în străinătate, despre acest turneu. Susţinem această competiţie deoarece credem că o generaţie sănătoasă şi performantă nu se poate forma decât în condiţiile în care educaţia este completată de sport, în toate formele sale.”

Despre turneu, după seria I
Încă nu s-au stins ovaţiile după festivitatea de premiere a echipelor din seria I, că deja sosesc echipele din seria a II-a , iar competiţia pentru Cupa E.On Kinder continuă. Despre impresiile după prima seria l-am întrebat pe preşedintele ACS Kinder, Pop Lupu Coriolan.
Reporter: Cum rezistaţi, cum reuşiţi să organizaţi turneul?
Pop Lupu Coriolan: Nu sunt singur. Împreună cu colegul de la SportLife avem în spate o echipă întreagă de oameni, mulţi oameni care nu se văd, dar care ştiu ce au de făcut…De o săptămână rezistăm cu cafele, redbull şi apă plată!
Reporter: Ce puteţi spune despre ediţia din acest an a turneului?
Pop Lupu Coriolan: Am ajuns la ediţia a VIII-a. În prima serie, în patru zile au evoluat 80 de echipe, în jur de 1300-1400 de copii din toate judeţele ţării şi din Cehia. În seria a doua vom avea echipe şi din Bulgaria. Participarea numeroasă şi calitatea echipelor prezente, fair playul, sportivitatea sunt garanţia acestui turneu cu meciuri spectaculoase, unde spiritul de competiţie, cel de echipă şi talentul se regăsesc din plin.
Reporter: Prima seria s-a terminat în 4 septembrie…
Pop Lupu Coriolan: În prima serie au evoluat echipele din categoria de vârstă 2000, 2002, 2004, 2006. Toţi participanţii au primit diplome personalizate, medalii şi tricouri, s-au făcut clasamente, iar echipele clasate pe primele trei locuri din fiecare categorie de vârstă au primit şi cupe.
Reporter: Sâmbătă a început seria a doua…
Pop Lupu Coriolan: Seria a doua a început sâmbătă. Sper să fie cel puţin la fel de reuşită ca prima serie. În seria a doua evoluează pe terenul de la Weekend echipele din categoria de vârstă 2001, 2003, 2005, 2007. Aşteptăm şi echipa din Bulgaria.
Reporter: Festivitatea de premiere?
Pop Lupu Coriolan: La fel ca şi cea din 4 septembrie după terminarea seriei întâi, festivitatea de premeiere după seria a doua va avea loc în 10 septembrie, la Academia de Sport Weekend. După această dată vom putea realiza o radiografie mai amănunţită!

E.On Kinder, ediţia a VIII-a în cifre
– În acest an, competiţia E.On Kinder a ajuns la ediţia a VIII-a. An de an a crescut numărul echipelor participante, astfel că în acest an participă 44 de cluburi sportive, însumând 132 echipe cu peste 2000 de copii din România, Bulgaria şi Cehia.
– Turneul se desfăşoară în două etape pentru cele opt categorii de vârstă. Etapa I s-a desfăsurat în perioada 31 august-4 septembrie, iar etapa a doua se desfăşoară în perioada 6 -10 septembrie 2014.
– În prima etapă au evoluat echipele din categoria de vârstă: 2000, 2002, 2004 şi 2006.
– În etapa a doua vor evolua juniorii din categoria de vârstă: 2001, 2003, 2005 şi 2007.
– Au participat 130 de echipe din judeţele Mureş, Harghita, Sibiu, Cluj, Braşov, Bucureşti, Prahova, Constanţa, Alba, Galaţi, Gorj, Iaşi, Vaslui, Vâlcea, Argeş, Suceava, Vrancea, Călăraşi, Brăila şi Bistriţa Năsăud, şi 2 echipe din Bulgaria şi Cehia, concurând pentru obţinerea trofeelor puse în joc.
– Juniorii au evoluat pe terenurile: Stadion Municipal ASA Târgu Mureş (teren sintetic), Teren Apollo Sângeorgiu de Mureş (doar în seria întâi), Teren Weekend (doar în seria a doua), Teren Darina Ungheni, Teren Stadion Ungheni, Teren Kinder Sângeorgiu de Mures şi Teren Academia de Sport Weekend Târgu Mureş.

Opinii
Ciprian Anghel, antrenor ACS Tâmpa Braşov
”Suntem foarte mulţumiţi de organizare, e o competiţie importantă pentru noi, cu echipe puternice din întreaga ţară. Deocamdată am obţinut două victorii, deci suntem în grafic”.
Iuliu Beleni, antrenor LPS Târgu-Mureş
”Este o competiţie cu un nivel ridicat şi ne bucurăm că participăm. Vom juca alături de echipe importante din întreaga ţară, iar acest lucru va fi un test pentru copii. Suntem foarte mulţumiţi de organizarea evenimentului şi tocmai acest lucru ne-a făcut să ne înscriem în competiţie”.
Sorin Patriche, părinte
„Stă să înceapă turneul E-on, competiţie pe care o aşteptam încă de la fluierul final al ultimului meci al ediţiei trecute. Aşteptările sunt mari, fără să ne facem iluzii, dar noi jucăm pentru „Speranţa” şi nu putem să nu visăm”.

44 de cluburi participante
ACS Kinder Sg. de Mureş, ASA Tg. Mureş, Speranţa Tg. Mureş, 3 Kids Sport Bucureşti, Petrolul Ploieşti, FC Braşov, AFC Odorheiu Secuiesc, U Cluj, Viitorul Ungheni, CSS Reghin, Sporting Vaslui, Viitorul Cluj, Progresul Călăraşi, Alma Sibiu, CF HidroElectra Rm.Vâlcea, Dinamo Bucureşti, Pandurii Tg. Jiu, Stars Brăila, Academia Gh. Hagi, Best Team E.ON Cehia, ACS SF Farul Constanţa 2010, Europa Albă Iulia, Junior Galaţi, Iniţial Bucureşti, Interstar Sibiu, LPS Tg. Mureş, ACS Tampa Braşov, CS Iernut, Inter Galaxy Bucureşti, FC Ariston Russe, Derby Bucureşti, Steaua Dunării Galaţi, Atletic Bradu Argeş, ACS Juniorul Suceava, ACS Ardealul Bistriţa, ACS Viitorul Albă Iulia, Luceafărul Cluj, Progresul Focşani, Atletic Kids Gurghiu, LPS Tg. Jiu, Prosport Focşani, AŞ Star Mediaş, Unirea Ruginoasa Iaşi şi AŞ Transilvania Mediaş.
Căştigătorii Cupei E.On Kinder 2014 seria I
La Academia de Sport de la Complexul de Agrement Weekend din Târgu Mureş, joi, de la ora 15 a avut loc festivitatea de premiere a celor mai buni fotbalişti juniori din seria I. Premierea a fost făcută de Pop Lupu Coriolan, preşedintele A.C.S. Kinder, Hajnal Iuliu şi George Precup, Director General Adjunct E.ON Servicii Clienţi.

La Categoria 2006 unul din golgeteri a fost CARTINISAN VLAD de la INTERSTAR SIBIU, al doilea golgeter PIRTEA ANDREI de la LPS TIRGU JIU, cel mai bun portar TODIREL DAVID – STAR MEDIAŞ, iar jucătorul finalei CHIRILA IUSTIN de la INTERSTAR SIBIU.
La echipe, categoria 2006
Locul 1: INTERSTAR SIBIU
Locul 2: STAR MEDIAS
Locul 3: LPS TIRGU JIU
Locul 4: ACS TIMPA BRAŞOV

La Categoria 2004 golgeter a fost GRIGORE IUSTIN de la ACS TIMPA BRAŞOV, cel mai bun portar: TOROK ANDREI de la LUCEAFARUL CLUJ, iar jucătorul finalei BORZA ANDREI de la ACADEMIA GH. HAGI
La echipe, categoria 2004
Locul 1: ACS TIMPA BRAŞOV
Locul 2: ACADEMIA GH. HAGI
Locul 3: ACS KINDER SINGEORGIU DE MUREŞ
Locul 4: SPORTING COMSTAR VASLUI

La Categoria 2002 golgeter a fost CRIMAN ROBERT de la ACS TIMPA BRAŞOV
cel mai bun portar: TOTH ROBERT de la ACS KINDER SANGEORGIU DE MUREŞ
jucătorul finalei IERNUTAN DARIUS de la CS IERNUT

La echipe, categoria 2002
Locul 1: CS IERNUT
Locul 2: ACS KINDER SANGEORGIU DE MUREŞ
Locul 3: ACS TIMPA BRAŞOV
Locul 4: JUNIOR GALATI

La Categoria 2000 golgeter a fost: TAMAS NANDOR de la AFC ODORHEIU SECUIESC, cel mai bun portar: BAKAS BOGDAN de la SPERANŢA TÎRGU MUREŞ, jucătorul finalei: IONITA ALIN -PETROLUL PLOIEŞTI

La echipe, categoria 2000
Locul 1: PETROLUL PLOIEŞTI
Locul 2: SPERANŢA TÎRGU MUREŞ
Locul 3: AFC ODORHEIU SECUIESC
Locul 4: VIITORUL ARGEŞ

„Vreau să vă mulţumesc dragi copii pentru efortul depus în aceste zile de competiţie şi să vă asigur ca E.ON România, aşa cum a făcut în ultimii opt ani, va rămâne în continuare alături de voi, ţinând Cupa E.ON Kinder la cele mai înalte standarde” a declarat la festivitatea de premiere dl. George Precup, Director General Adjunct E.ON Servicii Clienţi.
Urându-i succes preşedintelui Pop Lupu Coriolan, care se grăbea să întâmpine noile echipe sosite pentru seria a II-a a competiţiilor, nu ne rămâne decât să ne ţinem pumnii pentru ca cei mai buni să câştige Cupa E-On Kinder 2014!

Erika MĂRGINEAN

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.