Curs pentru cadre didactice

10155172_636786829709519_1418982745_nÎn cadrul proiectului ACCES – Reţea pentru incluziunea socială a copiilor cu Tulburări din Spectrul Autist, co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă, derulat de Fundaţia Alpha Transilvană în perioada octombrie 2013 – martie 2015, se va organiza un curs gratuit pentru cadrele didactice şi specialiştii din învăţământ (educatori, învăţători, profesori, psihologi şcolari, psihopedagogi, asistenţi sociali, logopezi). Cursul va fi susţinut de specialiştii fundaţiei, psihologi şi psihopedagogi cu experienţă în domeniul recuperării copiilor cu autism.
Când şi unde?
La sediul Fundaţiei Alpha Transilvană (Aleea Vrancea nr. 1, 540517 Tîrgu-Mureş, sala de conferinţă), în zilele de 23 şi 24 octombrie, respectiv 13 şi 14 noiembrie 2014, între orele 13:00-17:30 (cu o pauză de cafea de 30 de minute) – în total 16 ore de curs, cu o temă de casă între acestea.
Tematica detaliată a cursului:
1. Copilul cu autism – caracteristici şi simptome;
2. Aspecte generale ale recuperării copiilor cu autism;
3. Achiziţii minime la intrarea în grădiniţă;
4. Analiza funcţională a comportamentelor;
5. Principiile recompensei – întăritori specifici;
6. De ce are nevoie un copil cu autism de umbră (shadow) şi care este rolul acesteia;
7. Ce ar trebui să facă cadrul didactic atunci când are în clasă un copil cu autism;
8. Obiective personalizate de atins în grădiniţă, în grupul de copii;
9. Integrarea şcolară a copiilor cu autism înalt funcţional şi sindromul Asperger.
De ce este important să participați?
Acest curs vă va fi de folos pentru a cunoaşte mai multe despre realitatea autismului şi pentru a reuşi cu succes să integraţi un copil cu autism în grupa, clasa, respectiv grădiniţa sau şcoala dumneavoastră. De asemenea, veţi putea alerta părinţii în cazul în care observaţi anumite caracteristici la unul dintre copiii de care răspundeţi.
Vă rog să vă înscrieţi la curs prin completarea şi trimiterea fişei de înscriere până la data de 20 octombrie 2014. Locurile sunt limitate şi vor putea fi ocupate pe baza principiului primul venit, primul servit. Pentru mai multe detalii contactaţi-ne la adresa de e-mail: perseverenta@alphatransilvana.ro sau tel: 0265-257057. Persoană de contact: Szakács Ileana, asistent social. Vă aşteptăm cu drag!

În numele echipei de proiect,
Vargancsik Iringó, Director program

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.