Curse cu avionul, la prețuri mai mici

Întrebat de unul din redactorii săptămânalului Punctul care sunt planurile pe termen scurt și mediu la Aeroportul Transilvania, noul președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului Transilvania, Mihail Poruțiu, ne-a declarat, odată instalat în funcție, că una dintre priorități ar fi rezolvarea problemei tarifelor: ,, … Pe termen mediu evident trebuie să rezolvăm problema tarifelor ca să stabilizăm contractul cu Wizzair. Am dat dispoziție să înceapă și inventarul aeroportului, cu ajutorul unei comisii de inventariere. Trebuie să stabilim și circuitul documentelor, modul de lucru și foarte multe alte lucruri. Ca să vă dau doar un exemplu, în secolul 21 nu avem internet wireless în aeroport pentru pasageri. E inadmisibil. Iar apoi, cum prevede și contractul, în 90 de zile trebuie să pregătim planul de administrare a afacerii și noua organigramă”, a declarat în urmă cu câteva săptămâni Mihail Poruțiu. Iată că, nu a trecut mult timp, și o parte din problema tarifelor pare a fi rezolvată deoarece săptămâna trecută Consiliul Județean Mureș a aprobat noile tarife de aeroport care se vor aplica la nivelul Regiei Autonome Aeroportul Transilvania Tîrgu-Mureș. Potrivit unei hotărâri a Consiliului de Administrație a Aeroportului, tariful de aterizare va fi de 1,25 euro, de iluminare 0,45 euro, de staționare 0,15 euro și de servicii pentru pasageri 1 euro. Pe lângă aceste tarife au fost aprobate și reduceri precum 5% la 3-5 aterizări pe lună, 10% pentru 6-10 aterizări, 15% pentru 11-15 aterizări pe lună. Reducerile pot ajunge până la 50% pe lună dacă numărul de aterizări reprezintă 46% din total.

Tarifere de handling, dar și alte tarife urmează să fie aprobate în altă ședință de Consiliu Județean, pentru ca aleșii să poată studia situația comparativă cu alte aeroporturi din țară și să facă un calcul al ,,posturilor de operatori aerieni”, potrivit consilierului județean Akos Mora.

,,Celelalte tarife sunt mult mai numeroase. Am zis că e mai bine să mai stăm o lună pentru a face tarife pe care să le avem pentru mult timp. Procesul cu cei de la Cluj este pierdut. Hotărârea de astăzi face în așa fel încât să nu mai avem legătură cu acel proces. Hotărârea este suspendată, procesul merge înainte”, a declarat președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Transilvania, Mihail Poruțiu.

În plus, pasagerii deserviți de Aeroportul Internațional Transilvania Tîrgu-Mureș, care doresc să călătorească de la Tîrgu-Mureș la București, beneficiază de la 1 iulie 2012 și până în data de 31 august 2012 (data ultimului retur) de zboruri operate de TAROM cu prețuri începând de la 79 euro, cu toate taxele incluse.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.