Curți, legi și Zilele orașului

1. Radu Bălaș a propus o chestie simplă. Având în vedere că nu toți directorii de școli își asumă responsabilitatea de a deschide curtea școlilor în afara programului școlar, a dorit ca acest lucru să fie asumat de Consiliul Local. La acest capitol am o problemă cu Radu Todoran și Peti András.

– Mai băieți, voi ați uitat cât am bătut noi mingea de baschet în curtea Papiului și a Liceului Bolyai, extra program? Alături de frații Bud, Miță (dr. Mihai Muntean), Felix Pară și mulți alții.

– Peti, ai uitat de câte ori ne ruga Frunda să mergem după minge pentru că ei (el și prietenii) jucau tenis cu piciorul și noi baschet, la Bolyai? Tot după-amiaza, bineînțeles. Sau când venea gașca lui Horațiu Nicolau, trăgeam un baschet, ne „dușam” și seara ne vedeam în Club Jo, unde, noi copii fiind, beneficiam de câte o bere gratis de la partenerii de joc, deja înstăriți. De la voi doi mă așteptam să susțineți sus și tare acest proiect indiferent de directivele de partid pentru că noi acolo am legat prietenii și ne-am simțit bine. Nu-i așa?

2. Un alt proiect de hotărâre, cea cu bilingvismul, era tot o propunere care venea să pună în concordanță legea locală cu cea națională. Domnule Dumitru, dumneavoastră ați avut o carieră de „descoperit și acoperit” și datorită unei bune cunoașteri a limbii maghiare. Limbă învățată, la începuturi, pe stradă de la copii, prieteni maghiari. Eu pot să accept acest „patriotism” de interes național, vizibil mai ales pe fluturaș, dar nu și când devine ridicol.

Adică, „hai și o engleză, și o germană, așa de sanchi” de la un om care toată viața a știut să interpreteze și să aplice legi. Nu vă înțeleg!

3. Văd că cei de la POL critică Zilele Târgumureșene, pe aceleași considerente: cheltuirea în mod aiurea a banului public pe chermeze. Vă reamintesc faptul că discuțiile înainte de înființarea partidului și chiar după, întărite și de o conferință de presă, sunau așa: nu bani pentru chermeze cu excepția Zilelor Târgumureșene pentru că, nu-i așa, orașul are acest drept odată pe an. Vă reamintesc că ați votat bugetul fără a aduce niciun amendament în ceea ce privește suma alocată pentru Zilele Orașului (la restul sindrofiilor ați tăiat cât s-a putut).

Dacă nu ați fost invitați la dineu este un lucru de condamnat!

– Dragă Primărie și cu ai ei vremelnici: așa ceva nu se face!

Dar să critici această manifestare când tu ai fost de acord cu ea, chiar nu pricep.

În ultimii 14 ani am fost invitat cam de cinci ori la „Balul Primăriei”. De câte ori am putut, am fost prezent. S-a întâmplat și joi seara.

La plecare, la una din mese, am văzut numele unui consilier POL.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.