Dacia 1300 în 2014

2014-Dacia-1300-concept-Alexandru-Maris-1Un student sibian, numit Alexandru Mariș, a postat pe youtube.com un clip video care a făcut în scurt timp furori în lumea iubitorilor de mașini din România. Cum ar arăta Dacia 1300 în 2014? Demonstrația de design de la Sibiu ne dă un răspuns mai mult decât sugestiv: super bine! Și a adunat peste 60 de mii de vizionări într-un timp extrem de scurt …

Reînvierea trecutului

Clipul poate fi găsit foarte ușor, atât pe Youtube cât și pe Facebook dacă îl veți căuta pe autor sau veți tasta „2014 Dacia 1300”. Experimentul de design ne dezvăluie liniile familiare ale fostei glorii Dacia într-o reinterpretare modernă și foarte… macho aș spune. Aduce un iz de muscle-car în trei volume și o linie mediană care dă impresia că Dacia 1300 este o bestie pusă pe fapte mari. Ce e și mai surprinzător în acest experiment impresionant? Faptul că vine într-un moment „istoric” al industriei auto când marii producători sunt în căutare de idei noi cu care să atragă clienții. Și, totodată, un moment „istoric” în care au reînviat rând pe rând Volkswagen Beetle (broscuța), Fiat 500, Mini; Alfa Romeo, Mercedes, Citroen experimentează linii retro cu modele nou lansate.

Idee de milioane

Nu în ultimul rând, Renault caută un moment legendar din istoria proprie pentru a-l reinventa. Și acesta ar putea fi chiar fostul Renault 12, devenit mai târziu Dacia 1300.
Una peste alta, imaginile sunt impresionante și nouă, care am prins era Dacia 1300, ne-a plăcut la nebunie ideea. Vorba unuia dintre cei care au văzut clipul: „Dacă erai născut în altă țară ajungeai milionar în euro!”

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.