D'ale sportului

A început sezonul sportiv. Echipele tîrgumureșene se zbat pentru puncte, însă ultimele meciuri au arătat că mai au încă mult de muncit pentru a da rezultate.

Baschet

baschet feminin

Începem cu echipa de baschet feminin, Nova Vita, care a pierdut la sfârșitul săptămânii trecute (sâmbătă seara), în deplasare, cu 55 la 78 în faţa vicecampioanei CSM Satu Mare, într-o partidă din etapa a III-a a Diviziei A de baschet feminin. Pentru fetele de la Nova Vita urmează o nouă confruntare foarte dificilă. În cadrul rundei a IV-a, Nova Vita va întâlni miercuri, 10 octombrie, de la ora 18, pe teren propriu, puternica formaţie BC ICIM Arad.

Nici băieții baschetbaliști nu s-au descurcat mai bine. Meciul BC Mureș contra celor de la BC Timișoara a scos la iveală o sumedenie de probleme. BC Mureș a pierdut la diferență mare (72 la 85) meciul în condițiile în care s-a jucat pe teren propriu.

Fotbal

Echipa de fotbal în sală, City’us Tîrgu-Mureş, a învins săptămâna trecută, etapa a IV-a, în Sala Sporturilor, pe Spicom Sfîntu-Gheorghe (6-1). City’us conduce în clasament, cu 9 puncte, la egalitate cu ACS Odorheiu Secuiesc, departajate de golaveraj. În etapa viitoare, City’us va sta, următorul joc al campionilor fiind programat în etapa a V-a, 14 octombrie, în deplasare la nou-promovata CSMS Iaşi.

FCM Tîrgu-Mureş a terminat la egalitate, 1-1, partida amicală disputată la Braşov, în compania formaţiei secunde a celor de la Dinamo Bucureşti. O noutate cu care ne mândrim este faptul că mijlocaşul formaţiei FCM Târgu-Mureş, Alexandru Dan, a fost convocat la lotul naţional Under 19 al României, pentru grupa de calificare la turneul final, care va începe săptămâna viitoare, în Scoţia.

Ciclism

Un tânăr din Tîrgu-Mureş a câştigat cursa de 50 km din cadrul concursului montan de ciclism „Maros Bike Marathon”, ce a avut loc în Munţii Gilăului. Szentes Norbert, din Tîrgu-Mureş, a terminat primul cursa de 50 km în 2 ore, 30 de minute şi 48 de secunde.

Judo

La Bacău s-a desfășurat Campionatul Naţional de Judo Ne Waza. Peste 470 de judoka au participat la categoriile de vârstă U11-U13-U15. Asociaţia Club Sportiv Hikaritori Mureş, condusă de antrenorul Oláh Sándor, a fost prezentă cu un număr de 12 sportivi. Aceştia au confirmat aşteptările obţinând rezultate mulţumitoare. Darida Blanka a obţinut medalia de bronz la categoria U11-32 kg. Clubul Hikaritori mai are anul acesta programate o serie de competiţii din care două internaţionale, Cupa Unio Satu Mare şi Cupa Tîrgu-Secuiesc, competiţii de tradiţie în calendarul competiţional.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.