Dansatorii reghineni, la Festivalul Internațional ,,Cântă de răsună lunca”

Dansatorii reghineni, Ansamblul de dansuri populare românești „Doina Mureșului”, din cadrul Casei de Cultură ,,dr. Eugen Nicoară” Reghin, au participat, în perioada 1-2 iulie,  la Festivalul Internațional ,,Cântă de răsună lunca”, în satul Trinca, raionul Edineț din Republica Moldova. Evenimentul adună ansambluri populare și interpreți din mai multe țări și este una dintre manifestările culturale importante de pe teritoriul țării vecine, care își propune să încurajeze dezvoltarea culturii, dansurilor, muzicii și cântecelor populare, stimulând schimburile de experiențe culturale internaționale și stabilind un cadru pentru artiștii populari în care aceștia să-și demonstreze talentul, măiestria și inspirația.

Consiliul Local Municipal Reghin a aprobat în ședința de Consiliu din data de 29 iunie deplasarea

Această deplasare.

Prestație, extrem de apreciată

La festival au participat 6 perechi de dansatori, îmbrăcați în costume reprezentând  toate zonele țării și au prezentat Suita de pe Someș, Suita din Codru, Suita din Maramureș și Suita din Moldova. Prestația lor a fost extrem de apreciată și îndelung aplaudată de cei prezenți la eveniment.

Ansamblul  reghinean….

… a fost înființat în anul 2007 la Casa de Cultură a Tineretului „George Enescu” ca  necesitate în peisajul păstrătorilor tradițiilor populare din zona noastră. Când instructoarea Frandăș Valeria s-a transferat la Casa de Cultură „Dr. Eugen Nicoară”, membrii ansamblului au urmat-o.

Ansamblul „Doina Mureșului” are un grup de juniori și un grup tradițional de seniori. Grupul de juniori are 10 suite de dansuri, iar seniorii dansuri tradiționale de pe Valea Mureșului. Promotori ai culturii tradiționale și al creației contemporane locale prin unicitate, vitalitate și dedicare, ansamblul și-a dovedit măiestria încă de la înființarea sa.

Dovadă îi stau numeroasele reprezentații de gen atât pe plan local, cât și internațional, dar și aplauzele care răsună la fiecare spectacol. Dinamismul lor poate fi resimțit în orice suflu, orice pas de dans și orice chiuitură rostită. Iar aceasta, împreună cu valoarea membrilor săi s-au reflectat mereu în variatele apariții pe care ansamblul le-a avut de-a lungul timpului: emisiuni tv, concursuri, festivaluri și sărbători.

Pe data de 23 iunie ansamblul a sărbătorit 10 ani de activitate.

În perioada 3-9 august vor pleca în Rimini, Italia cu un grup de 40 de persoane.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.