Dansul Viorilor, din nou pe podium

Peste 700 de perechi de dansatori au participat, la Sala Sporturilor ,,Transilvania” din Sibiu, la Campionatul Naţional de Dans Sportiv al României, iar alte 500 de perechi s-au înscris la a doua ediţie a Cupei Hermannstadt, care s-a desfășurat în aceeaşi sală. Organizatorii evenimentului au fost Fan Dance Club şi Federaţia Română de Dans Sportiv. Competiţia a fost structurată în două mari categorii: dansuri standard (vals lent, tango, vals vienez, slow-fox şi quickstep) şi dansuri latino-americane (samba, rumba, cha-cha, paso doble şi jive). La Sibiu a fost prezent şi Mihai Petre, juratul emisiunii ,,Românii au talent” de la Pro TV, de data aceasta în calitate de antrenor.

Rezultate de excepție pentru reghineni

Dansatorii de la Clubul Dansul Viorilor Reghin au dominat și de această dată podiumul. Celebra Mirona Gliga-Toncean, alături de partenerul ei Roman Ciflicli, sunt noii campioni naţionali la 19-35 de ani, latino. De asemenea, Rareş Cojoc, tot de la ,,Dansul Viorilor” Reghin, alături de Timus Tatiana sunt noii campioni la categoria 19-35 de ani, clasa standard. Și perechea formată din Paul Cioloca și Antonia Bacos a ocupat prima poziție, cei doi devenind campioni naționali la categoria 10-11 ani, latino.

Preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv, deputatul reghinean Vasile Gliga, a salutat organizarea campionatului, şi a remarcat dezvoltarea continuă a dansatorilor români.
Următoarea competiţie de rang înalt va fi Dance Masters care se va organiza la Bucureşti, în perioada 31 martie-1 aprilie. Urmează Campionatele naționale de 10 dansuri şi Under 21, care se vor desfășura la Bucureşti în perioada 17-18 martie, după care dansatorii vor reprezenta România la Campionatele Europene din Moscova şi la cele Mondiale din China.

Juriul Campionatului Naţional de Dans Sportiv a fost format din 15 arbitri internaţionali, din Danemarca, Portugalia, Slovenia, Spania, Germania, Estonia, Bulgaria, Rusia, Cehia, Ucraina, Letonia, Italia, Ungaria, Olanda şi România. Potrivit organizatorilor, acesta a avut misiunea de a stabili cele mai puternice perechi de dansatori din ţară, care vor reprezenta, apoi, România la Campionatul European şi cel Mondial.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.