DAW Bența: Relansare de 3 milioane de euro

Săptămâna trecută s-a desfășurat, pe parcursul a două zile, la Hotelul Grand din Tîrgu-Mureş evenimentul de Întâlnire a Partenerilor CAPAROL din România. Evenimentul cuprins sesiuni de comunicare şi informări despre proiectele companiei pentru anul în curs, noul concept Caparol Center precum şi proiectul Caparol Club, dezvoltarea unei comunităţi a profesioniştilor Caparol.

Un nou început: 2012

Compania DAW BENŢA a decis continuarea în anul 2012 a planurilor de dezvoltare amânate odată cu începutul perioadei de recesiune economică. Astfel, odată cu accesarea unei linii de finanţare din fonduri Europene, în valoare totală de 813.153 de euro, compania intenţionează să aloce peste 3 milioane de euro pentru un proiect complex care însumează creşterea capacităţii de producţie la vopsele, creşterea capacităţii de stocare a materiilor prime şi semifabricatelor, optimizarea producţiei şi colorării produselor, precum şi optimizarea timpilor de lucru în producţie.
Demararea proiectului este planificată pentru anul 2012, cu finalizare până la finalul lui 2013; compania DAW BENŢA a fost selectată pentru acordarea finanţării alături de alte 36 de firme, în urma unui punctaj prestabilit şi al fondului total alocat acestui proiect.

Premiu academic pentru DAW BENŢA

Facultatea de Business din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca a acordat companiei DAW BENŢA România premiul pentru ,,Cel mai de succes Joint Venture al afacerilor de familie”. În plus, Remus Benţa a fost cooptat în Consiliul Consultativ al Facultăţii de Business pentru un mandat de doi ani, cu scopul transferării către tinerii studenţi a experienţei antreprenoriale acumulate în cei 10 ani de business de succes. Compania DAW BENŢA România produce şi comercializează sub brandurile CAPAROL şi ALPINA, o gama variată de lacuri, vopsele, pardoseli epoxidice soluţii pentru spitale sau zona industrială şi sisteme termoizolante. Compania te reprezentata pe piața din România, Bulgaria şi Republica Moldova.

DAW BENŢA este prezentă pe piaţa românească începând cu anul 2001, când ,,am încercat să transferăm aici din experienţa de piaţă a concernului CAPAROL Germania, o afacere de familie de la 1895; am reuşit sa fim cunoscuţi în România, în cei 10 ani de activitate, pentru soluţiile de top şi produsele de cea mai bună calitate”, spune Remus Aurel Benţa.

DAW BENTA Romania are pe platforma de la Sâncraiul de Mureş, Judeţul Mureș, capacităţi de producţie a vopselelor decorative de cca 7.000 de tone şi tencuielilor de cca. 16.000 de tone anual, o unitate de producţie a polistirenului expandat alb şi grafitat (Dalmatina) cu 200.000 mc capacitate de producție anuală şi o unitate de producţie a adezivilor pentru termoizolaţii care produce 20.000 de tone adezivi anual.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.