De ce Macron? Aflaţi din PUNCTUL 630

Ediţia cu numărul 630 a săptămânalului de Mureş şi Harghita aduce opinia lui Marius Libeg, directorul publicaţiei despre alegerile din Franţa. De ce Macron? De ce nu? Detalii în pagina 1.

File de cultură , o nouă rubrică semnată de Narcis Socaciu, prezintă „Cele mai frumoase reportaje” de Viorel Ilişoi şi  revenirea dirijorului Fakhraddin Kerimov la Festivalul „Zilele Muzicale târgumureşene”. Detalii în pagina 2.

Punctul Alb şi Punctul Negru din această săptămână merg către organizatorii „Crosului primăverii” de la Iernut, respectiv responsabililor care nu marchează spaţiul destinat bicicliştilor. Imagini pe pagina 2.

Antal Andrea şi Alexandru Dascăl sunt câştigătorii burselor Azomureş de la Academia Sighişoara, aflăm dintr-un articol semnat de Cristina Vancea. Detalii în pagina 3.

Micii fermieri mureşeni sunt pe locul III în ţară, pe lista cererilor de finanţare europeană şi naţională. Detalii în articolul semnat de Cristina Vancea, pagina 3.

Titi Dălălu semnează analiza amplă a cazurilor de violenţă domestică, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. Detalii şi informaţii utile în paginile 4 şi 5.

Pagina dedicată municipiului Reghin semnată de Imola Grama relatează despre Zilele freneticilor de la Gimnaziul Alexandru Ceuşianu din localitate şi întâlnirea pensionarilor la Sfatul Înţelepţilor. Detalii în pagina 6.

De la Luduş transmite AI Borgovan: despre 13-15 mai 1970, inundaţia ce a acoperit oraşul, ştirile ce pun punctul pe i, şi grija pentru persoanele cu handicap grav. Detalii în pagina 7.

Paginile dedicate sportului prezintă Crosul primăverii, zeci de medalii pentru Tiger Budo, reconstrucţia lotului ASA Tîrgu Mureş, cu detalii în paginile 8 şi 9.

De la Sighişoara transmite Cristina Vancea  despre singurul producător atestat ca producător tradiţional de pită cu crumpene, despre Tunelul Daneş, aproape finalizat, Ateliere de poveşti şi Zilele Culturii Germane la Sighişoara. Detalii în pagina 10.

Mircea Barbu transmite de la Târnăveni despre cercul de teatru de la Clubul copiilor, despre Parada Baloanelor de Săpun, premiile de la Concursul Emoţiile primăverii, şi momentul special dedicat Uzinei Nitrogen din localitate. Detalii în pagina 11.

Paginile dedicate judeţului Harghita realizate cu ajutorul Agerpres vorbesc despre Ziua Universală a Iei, o aplicaţie unică în ţară pentru depunerea documentelor la primărie, despre garda de Mediu, proiecte de reabilitare termică , despre posturi vacante la Spitalul Judeţean de Urgenţă,  şi vestea că de 3 ani nu s-au semnalat cazuri de rabie în judeţ. Detalii în paginile 12, 13 şi 15.

Cei care intenţionează să cumpere, terenuri, case ori apartament scoase la vânzare prin licitaţie, au la dispoziţie anunţurile executorilor judecătoreşti din pagina 14.

Lectură plăcută!

EM

 

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.