De marți, fără încălzire la Miercurea Ciuc

caldura caloriferAproximativ 250 de apartamente din Miercurea Ciuc riscă să fie debranşate de la reţeaua centralizată de încălzire şi apă caldă dacă rău platnicii nu-şi vor achita restanţele către Societatea de Gospodărire Comunală GOSCOM.

Purtătorul de cuvânt al GOSCOM, Biro Hajnalka, a declarat că la nouă scări de bloc există restanţe mari la plata întreţinerii, motiv pentru care se vor lua măsuri pentru sistarea furnizării apei calde şi a încălzirii.

Datorii de 180.000 de lei

Potrivit sursei citate, în cele nouă scări de bloc există 51 de apartamente care au datorii mai mari de 1.000 de lei, ceilalţi proprietari având restanţe mai mici sau chiar zero la plata cheltuielilor comune. Datoria totală către GOSCOM a asociaţiei de proprietari din care fac parte cele două scări de bloc este de 180.000 de lei.

Marți, 26 noiembrie, ziua neagră

Rău-platnicii au la dispoziţie cinci zile pentru a achita datoriile, în caz contrar urmând ca în cursul zilei de marţi, 26 noiembrie, să se întrerupă furnizarea serviciilor menţionate.
Biro Hajnalka a precizat că vor fi lipite afişe la fiecare scară de bloc în care se va cere scuze persoanelor care nu au datorii, acestea urmând să fie înştiinţate că vor rămâne fără apă caldă şi încălzire dacă vecinii lor nu-şi vor achita restanţele.

Aceasta a subliniat că se analizează şi posibilitatea debranşării individuale, care, însă, nu prea are succes întrucât, de obicei, rău platnicii nu permit accesul în apartamente şi nici nu achită serviciile de debranşare.
,,Rău-platnicii au un răgaz de cinci zile pentru a-şi achita datorii, în caz contrar vom sista serviciile de încălzire şi apă caldă fără nicio altă înştiinţare. Ne cerem scuze de la cei buni platnici”, a spus Biro Hajnalka.
GOSCOM Miercurea Ciuc va continua campania de recuperarea a datoriilor, pe lista de debranşări urmând să intre şi alte scări de bloc cu restanţe la plata cheltuielilor comune.
În Miercurea Ciuc se furnizează încălzire încă de la sfârşitul lunii septembrie, din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în zonă.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.