Declarații după FCM-Steaua: au fost dezumflate mingile

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Ilie Stan, a declarat joi seara, la Târgu Mureş, după meciul pierdut în faţa echipei Fotbal Club Municipal, că a fost surprins de faptul că în a doua repriză mingile cu care s-a jucat au fost dezumflate. ‘M-a surprins a doua repriză cu fragmentările de joc şi cu mingile dezumflate. În 2012, cu asta m-au surprins. Sigur, dar asta este fiecare încearcă să îşi câştige punctele pentru că au o situaţie grea şi fac orice. Dacă e grav sau nu asta rămâne de văzut. Dar nu e problema că am pierdut din cauza mingilor… Prima repriză s-a jucat cu mingi normale, a doua repriză nu s-a mai jucat cu mingi normale, vă spun eu. Dar nu asta este important, v-am spus că nu din cauza mingilor am pierdut, dar este un factor important în economia jocului. Sunt lucruri care nu par extraordinar de importante, dar în economia jocului contează’, a declarat Ilie Stan.

În privinţa meciului de la Târgu Mureş, Stan a spus că trebuia să vină şi un eşec, însă ‘nu acum şi nu în etapa aceasta’. ‘Nu am reuşit să înscriem la începutul jocului, am luat golul pe care l-am luat şi în a doua repriză din 45 de minute s-a jucat 15 minute. Sunt supărat de faptul că nu am reuşit să înscriem şi că dacă reuşeam să înscriem poate altfel ar fi fost rezultatul jocului. Am greşit foarte mult la construcţie, nu am reuşit să facem presingul pe care l-am făcut în ultimul timp şi atunci când nu reuşeşti să joci sus şi nu faci un presing colectiv şi iei gol din faze fixe’, a mai spus antrenorul steliştilor. Acesta a remarcat că prin venirea lui Ioan Ovidiu Sabău la FCM Târgu Mureş s-a văzut o schimbare, în defensivă ‘pentru că îl ştiam pe Neluţu (Sabău -n.r.) că o să vină cu 5 fundaşi şi 2 închizători şi ne va fi foarte greu să deschidem’. Ilie Stan s-a arătat încrezător în Steaua Bucureşti în lupta pentru titlul de campioană, precizând că mai sunt multe etape de jucat.

Antrenorul FCM Târgu Mureş, Ioan Ovidiu Sabău, le-a mulţumit jucătorilor săi pentru prestaţia avută în meciul cu Steaua, care le-a adus victoria cu 1-0, arătând că jucătorii săi au avut caracter şi au demonstrat că FCM poate să arate ca o echipă care se poate salva de la retrogradare. Sabău a spus că jucătorii săi au blocat foarte bine atacurile adverse, au făcut presing foarte sus, iar jocul tactic a reuşit foarte bine, în special în prima repriză. ‘Am arătat că o echipă care vrea să se salveze şi este o victorie meritată (…) Dacă vom juca cum am jucat astăzi, putem să ne batem cu orice echipă’, a spus Sabău, care a precizat că cine joacă va face parte din echipă, mai ales că ‘se va juca totul până la finalul campionatului’, iar cine nu, va pleca de la FCM. În privinţa acuzaţiilor cu privire la dezumflarea mingilor, Sabău a spus că ‘nu ne ocupăm de aşa ceva’ şi că atunci când pierzi e normal să se găsească motive. Ioan Ovidiu Sabău a ţinut să sublinieze că nu are ce să reproşeze predecesorului său, Marius Lăcătuş, arătând că acesta este ‘un profesionist, un om deosebit’, care ‘a încercat să facă numai lucruri bune aici’ şi că ‘nu mi-am permis niciodată să îl critic, să îmi dau cu părerea despre ce a făcut el aici’.

La finalul partidei de la Târgu Mureş, finanţatorul Stelei, Gigi Becali, l-a acuzat pe arbitrul Cristi Balaj că ar fi defavorizat echipa sa şi a solicitat DNA să vină să îl aresteze. ‘O să dăm acum campionatul CFR şi lui Cristi Balaj (…) I-a dat CFR sute de mii, el trăgea de timp la mişto cu banca de rezerve şi cu antrenorii (…) La război a fost. Nu ai ce să faci decât să îl bagi la puşcărie pe Balaj şi cu asta basta, sau să îl iei să îl spânzuri pe Balaj. Sau să scoţi CFR-ul – unde e DNA-ul? – să scoţi CFR-ul în Divizia B şi pe Balaj direct la puşcărie’, a afirmat Becali.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.