Demisii din Partidul Social Democrat în urma ordonanţelor

Potrivit unui comunicat de presă conducerea PSD Mureş anunţă că Partidul Social Democrat (PSD) Mureș respectă dreptul românilor de a protesta şi libertatea de opinie a tuturor cetăţenilor acestei ţări. Şeful organizaţiei, Vasile Gliga transmite mulţumiri jandarmilor, poliţiştilor şi celorlalte autorităţi „care s-au asigurat că cei care au ieşit în stradă în judeţul Mureş au fost în siguranţă şi nu s-au înregistrat evenimente nedorite, dar în acelaşi timp organizaţia susţine Guvernul Grindeanu.

În acest timp primarul Sighişoarei, Ovidiu Mălăncrăvean (PSD), a demisionat, vineri, din funcţie, invocând „motive personale”, însă surse locale au declarat că gestul ar putea avea legătură cu protestele din ultimele zile, în condiţiile în care au ieşit pe stradă peste 2.500 de oameni din oraş.

Daniel Şandru, secretar de stat conducea Departamentul Centenar, care pregătea manifestările dedicate Marii Uniri a fost primul demnitar din Guvern care a renunţat la funcţie în semn de protest faţă de modificarea legislaţiei penale. Odată cu el a plecat şi o parte a echipei sale. „Eu şi colegii mei din cabinet am considerat că nu e doar un gest de onoare, ci şi unul de normalitate să ne depunem mandatele”, a explicat acesta.

Ministrul Florin Jianu, titularul de la Mediul de Afaceri a plecat explicând că: „nu pot accepta minciuna şi impostura”, a scris pe facebook.  “Am reflectat cu responsabilitate la ceea ce este etic să fac în continuare pentru copilul meu, pentru cum o să mă uit în ochii lui şi ce anume o să îi spun peste ani”. Jianu  a făcut parte si din Guvernul Ponta. A fost ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism în 2014 timp de 10 luni. A fost şi preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Senatoarea Sorina Pinta a anunțat că demisionează din funcția parlamentară, dar fără a menționa că motivul demisiei este legat de protestele din ultima perioadă. Aceasta a afirmat că va prelua funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență ‘Dr. Constantin Opris’ Baia Mare, conform hotnews.ro.

Primarul oraşului Cavnic, Vladimir Petruţ, a anunţat că în urma ordonanţei date de Guvern părăsește PSD-ul și reunţă la toate funcţiile pe care le are în partid. El spune că nu a susţinut nicodată ilegalităţile.

Ciprian Necula, fost secretar de stat la Fondurile Europene în Guvernul Ponta, şi-a anunţat demisia din PSD pe Facebook. „Am acționat, întotdeauna, în raport cu crezul meu! Nu am niciun motiv să nu o fac și acum. Rămân un om dedicat stângii, neafiliat politic!”, a scris pe pagina sa.

Deputatul Ovidiu Ganţ a renunţat la conducerea Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale (FDGR): „Eu mă aflu în dezacord din punct de vedere politic cu această acţiune. Nu pot ca reprezentant al minorităţii germane să fiu de acord şi să girez un asemenea comportament politic”.

Aurelia Cristea, fostul  ministru delegat pentru Dialog social, fost deputat PSD, membru PSD din 1996, cea care a iniţiat Legea antifumat. „De modificările la Codul penal știam de ele din marțea neagră decembrie 2013, când au incercat prin aceleași mijloace să facă modificările şi când am luat atitudine și am spus că este inadmisibil ca încrederea mea să fie înșelată, era cât pe ce să fiu dată afară din partid, dar preşedintele de atunci s-a gândit că nu vrea să dea exemple de această natură”.

Valentin Cristian Lupşa, secretarul general al organizaţiei din Reşiţa, deasemnea şi-a dat demisia şi probabil nu va fi ultima demisie.

EM

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.