Demisii în conducerea PSD Mureș

briscaruPreşedintele organizaţiei PSD Târgu Mureş, dr. Dragoş Popa, şi secretarul executiv al PSD Mureş, Cornel Brişcaru, au anunţat, luni, că au demisionat din funcţii în semn de protest faţă de comportamentul politic al preşedintelui interimar al PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, căruia îi reproşează că ar fi pus în inferioritate formaţiunea în cadrul USL. ‘Atât de mult a decăzut organizaţia, că nu mai avem cu cine discuta la nivelul conducerii filialei PSD Mureş. E un nivel de grădiniţă din punct de vedere al comportamentului politic de când e Vasile Gliga preşedinte. Am renunţat la toate funcţiile din partid de preşedinte al PSD Târgu Mureş şi vicepreşedinte în organizaţia judeţeană. Rămân simplu membru şi consilier judeţean’, a declarat Dragoş Popa. Acesta a spus că şi-a asumat inclusiv o candidatură pentru alegerile parlamentare, dar că a renunţat la idee.

Secretarul executiv al PSD Mureş, Cornel Brişcaru, a declarat la rândul său că demisionează atât din cauza prestaţiei slabe a organizaţiei judeţene în relaţia cu partenerii din cadrul Uniunii Social Liberale, cât şi datorită faptului că liderul interimar al organizaţiei judeţene, deputatul Vasile Gliga, ar fi încălcat statutul. ‘Vorbesc de încălcarea statutului partidului de către preşedintele interimar al filialei judeţene, nu am avut nicio şedinţă de comitet normală de trei luni. Demisionez din cauza slabei reprezentări a PSD în relaţia cu partenerii din USL, noi fiind acum în dezavantaj în relaţia cu liberalii din cauza intenţiei promovării unor persoane în funcţii publice în afara prevederilor legale, vorbesc de rude şi apropiaţi ai preşedintelui Vasile Gliga, fini şi nepoţi. Aceasta nu este politică, este braconaj’, a spus Brişcaru.

Surse din cadrul PSD Mureş susţin că Vasile Gliga l-ar fi numit deja pe inspectorul şcolar general, Ştefan Someşan, ca preşedinte interimar al PSD Târgu Mureş, iar ca secretar executiv al PSD Mureş ar fi fost numită Maria Precup, primarul municipiului Reghin. Preşedintele interimar al PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima opinia.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.