Depozitul de deșeuri Sighișoara se extinde

Astăzi a avut loc evenimentul de lansare a extinderii gropii de Gunoi ecologice din Sighisoara. Saubermacher, operator international de salubritate, a investit peste 2 milioane de Euro in extinderea gropii de gunoi ecologice din Sighisoara, singura groapa ecologica autorizata din judet.

Extinderea gropii de gunoi din Sighişoara, construită pe o suprafaţă de 16,000 mp, respectă normele ecologice europene, fiind una dintre cele mai moderne gropi din România. Poluarea solului şi a pânzei freatice este evitată datorită stratului protector de 1 m, dintre pămînt şi deşeuri, care previne contactul între acestea. Pe rampa, realizată conform standardelor de calitate europene, pot fi depozitate deşeuri menajere, sortate în prealabil. “Până la această extindere, groapa de gunoi a deservit doar utilizatorii din Sighişoara, dar acum, ne adresăm şi celor din zonele apropiate care nu au o groapă de gunoi ecologică. Prin acţiunile pe care le întreprindem dorim să ridicăm gradul de conştientizare, atât în rândul populaţiei, cât şi al operatorilor în ceea ce priveşte protejarea mediului şi importanţa depozitării deşeurilor pe rampe ecologice. Avem ca obiective pentru acest an reducerea cantităţilor depozitate ilegal cu cel puţin 30%, iar aceste cantităţi să fie depozitate în groapa din Sighişoara. De asemenea, ne propunem ca în următorii 3-4 ani să extindem şi celula 4 a depozitului”, declară Silviu Dumitrescu, Chief Operational Officer Saubermacher România.

În 2013 Saubermacher va construi şi o staţie pentru captarea biogazului care va fi utilizat pentru consumul propriu. Deşeurile aduse pe rampa de la Sighişoara, înainte de a fi depozitate, sunt sortate în staţia din incinta gropii, investiţie realizată din fonduri europene şi administrată de către primăria Sighişoarei. Groapa de gunoi din Sighişoara este singura groapă ecologică autorizată din zona Mureş şi prima groapă ecologică din România. Datorită suprafeţei, groapa de la Sighişoara poate deservi, pe lângă Mureş, şi operatorii din Sibiu, Harghita, Covasna sau Braşov.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.