Deputatul Vasile Gliga prevede o ruptură în PNL

stefan somesan, ciprian dobre, vasile gligaPreşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, a declarat joi într-o conferinţă de presă că după demisia lui Călin Popescu Tăriceanu se prevede o ruptură în PNL şi că ar fi bine ca cei doi parlamentari de Mureş ai liberalilor să susţină Guvernul. ‘Cel mai important e cine va susţine Guvernul, coaliţia care la nivel naţional se angajează pentru susţinerea noului Guvern. Am înţeles că UDMR sâmbătă se va pronunţa dacă intră la guvernare sau în ce formă susţine actualul Guvern. De ieri după-amiază, prin demisia lui Călin Popescu Tăriceanu se prevede o ruptură şi în PNL. Pentru noi, ca judeţ, ar fi bine ca parlamentarii PNL Mureş Cristian Chirteş şi Akos Mora să susţină Guvernul pentru a putea intra într-o discuţie la nivel de judeţ pentru următoarele majorităţi pe care trebuie să le facem’, a afirmat Vasile Gliga.

Liderii PNL Mureş susţin că nu îl vor urma pe Călin Popescu Tăriceanu, care nu a procedat bine că a plecat, şi că partidele se fac cu oameni. ‘Vă asigur că în România există un singur partid liberal, PNL. Şi Băsescu a înţeles acest lucru. De felul meu nu sunt un aventurier. E greu de vorbit despre şanse când nici măcar nu există nicio posibilitate în sensul acesta. Partidele nu se înfiinţează la televizor. Partidele de regulă se fac cu oameni, nu cu moderatori (…) Tăriceanu nu a făcut bine c-a plecat, era un om respectat în PNL’, a accentuat preşedintele PNL Mureş, Ciprian Dobre.

Deputatul PNL Cristian Chirteş a precizat că va rămâne în partid şi că nu crede că Tăriceanu ar avea vreo şansă să-l bată în alegerile prezidenţiale pe Crin Antonescu.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.