Deschiderea Aeroportului Transilvania se va face doar în iunie 2018?!

Conform unei analize făcute de grupul de inițiativă pentru salvarea Aeroportului Transilvania Tîrgu Mureș „Save Transylvania Airport”, noul termen pentru deschiderea Aeroportuli transilvania este iunie 2018.

Iată analiza celor de la „Save Transylvania Airport”: Am constatat că pe site-ul Wizz Air au apărut cursele de pe TGM începând cu sfârșitul lunii iunie 2018, mai exact după 26 iunie. Am verificat posibilitățile de a rezerva un bilet de la Târgu Mureș spre destinații străine, iar până în 25 iunie se poate face doar de la Cluj, iar după 26 iunie și de la noi. Evident, asta nu este o certitudine privind terminarea lucrărilor, dar oficialii Wizz Air, pe baza informațiilor deținute presupun că până atunci vom avea un aeroport funcțional. Am mai constatat că se va scoate ruta Karlsruhe/Baden-Baden, deci deocamdată e vorba de reducerea rutelor de pe TGM, cu toate că restul aeroporturilor se dezvoltă în continuare.

Referitor la licitația pentru reconstrucția pistei, având în vedere că au mai fost cerute ”clarificări” de către participanți (această informație a apărut și în presă, dar nu știm de fapt de ce nu s-a finalizat licitația care a expirat în 13 iulie 2017, și cât mai durează), ceea ce prelungește cu 1 – 2 luni luarea deciziilor, iar dacă mai luăm în calcul și apropierea iernii, putem enunța că lucrările vor fi începute – cel mai probabil – doar în 2018.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.