Deși poluează, Azo primește o nouă autorizare de mediu

Conducerea combinatului chimic Azomureș a anunțat printr-un comunicat de presă că a primit o nouă autorizare de la Sibiu, din partea Agenției Regionale de Protecția Mediului. Documentul poate fi consultat și on-line și este valabil până în 2015. Comunicatul companiei precizează:

Agenția Regională pentru Protecția Mediului Sibiu a emis companiei Azomureș, Autorizația Integrată de Mediu Revizuită. Documentul este rezultatul discuțiilor din ultimii doi ani între cele două părți și reglementează activitatea combinatului în ceea ce privește protecția mediului, cu toate componentele sale. Conform Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană, instalaţiile de pe platforma Azomureș beneficiază de perioadă de tranziţie până la data de 31.12.2015, perioadă care permite societăţii aplicarea şi finalizarea unui plan de investiții.

Conform planului de acțiuni (Anexa 1 din documentul emis de Agenția Regională de Mediu Sibiu) Azomureș va continua în următorii 4 ani procesul de modernizare a instalațiilor de pe platforma chimică. Suma alocată pentru atingerea obiectivelor se ridică la circa 200 de milioane de dolari. Autorizația Integrată de Mediu Revizuită a Azomureș va putea fi consultată la adresa web: http://arpmsb.anpm.ro/.

Problemele de la combinat în materie de polare sunt însă departe de a fi rezolvate. În perioada 2008-2010 conducerea combinatului a primit amenzi pentru poluarea mediului în valoare de 150.000 de euro. În plus, anul trecut combinatul a primit o amendă record de 50.000 de lei, în luna august, ca urmare a poluării cu amoniac. Pe lângă poluarea cu amoniac, combinatul a fost sancționat în repetate rânduri și de către Administrația Bazinală de Apă Mureș pentru depășirile concentrațiilor admise la diferite substanțe deversate în râul Mureș.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. Sebastian Suzuki

    in parcarea de la Auchan "ploua" cu amoniac, dar mai ales duminica . cand nu se fac controale asupra calitatii aerului. Dar daca au uns pe cine trebuie , merg mai departe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.