Dezinteres la grădiniţele şi şcolile din Harghita?

cj harghita Mai puţin de jumătate dintre şcolile şi grădiniţele cu probleme din Harghita au solicitat sprijin de la Consiliul Judeţean, în cadrul campaniei iniţiate de această instituţie pentru ajutorarea instituţiilor şcolare care doresc să obţină autorizaţii sanitare de funcţionare.

Acţiunea Consiliului Judeţean Harghita se numeşte ,,Clacă în folosul copiilor noştri” şi vizează alocarea de sprijin financiar, dar şi folosirea unor materiale de construcţii de pe plan local şi utilizarea forţei muncă din comunitate, pentru ca lucrările de care au nevoie unele şcoli şi grădiniţe să fie realizate în cel mai scurt timp.
Conducerea Consiliului Judeţean Harghita a precizat că 77 de grădiniţe şi şcoli, din 47 de localităţi, au trimis solicitări pentru acordarea de sprijin. Cele mai multe au nevoie de ajutor pentru achiziţionarea de geamuri, de gresie şi faianţă, de material lemnos, pentru echiparea grupurilor sanitare sau pentru cumpărarea de centrale pe lemne sau gaz.

Dezinteres!?

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a făcut un apel la primării şi directorii instituţiilor de învăţământ să solicite acest sprijin întrucât, din informaţiile pe care le are, există probleme la aproximativ 150 de instituţii de învăţământ şi au sosit cereri doar de la mai puţin de jumătate dintre ele. În zilele următoare, specialiştii CJ vor vizita toate şcolile şi grădiniţele care au solicitat sprijin, pentru a analiza situaţia la faţa locului, după care se vor aloca bani din bugetul Consiliului Judeţean.
,,În decursul următoarelor zile colegii mei vor face vizite la faţa locului, acolo unde s-a solicitat ajutor, pentru a evalua situaţia. Este nevoie de deplasarea în multe locaţii, într-un timp cât mai scurt, deoarece trebuie să evaluăm cererile cât mai curând posibil. Dacă totul va decurge conform planurilor, la şedinţa ordinară a consiliului judeţean care va avea loc în data de 17 octombrie vom adopta hotărâri cu privire la alocarea fondurilor, iar astfel ziua următoare se poate deci organiza claca”, a declarat Borboly Csaba.
Acesta a îndemnat primarii şi directorii de şcoli să organizeze activităţile de muncă în comun, ţinând cont că lucrările trebuie realizate într-un timp scurt, pentru că oricând vremea se poate înrăutăţi.

Îndemn la implicare socială

Preşedintele Consiliului Judeţean îndeamnă la implicare socială, astfel ca din sumele aflate la dispoziţia instituţiei în acest scop, să se poată realiza cât mai multe investiţii.
Borboly Csaba a făcut cunoscut faptul că ,,prin art. 15 al Legii 273/2006 există posibilitatea ca în situaţii excepţionale, administraţiile locale pot solicita din fondul de rezervă al consiliului judeţean sume pentru comunităţile aflate în situaţii de dificultate, cum ar fi de exemplu cel al închiderii şcolilor”.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.