Dezvoltarea economică şi turistică a judeţului Mureş discutată cu Ambasadorul Marii Britanii

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a primit astăzi vizita Excelenței Sale Paul Brummell, ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord la București. În cadrul întrevederii s-au abordat mai multe subiecte. Cel mai important punct a vizat modul în care mureșenii, indiferent dacă lucrează sau studiază în Anglia, vor fi afectați de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Excelența Sa a explicat că detaliile vor fi stabilite pe parcursul procesului de negociere, dar a dat asigurări că elevilor și studenților care vor începe studiile în anul școlar 2017-2018 li se va aplica același regim ca acum. Un alt punct al discuțiilor a vizat Aeroportul Transilvania. Excelenţa Sa a dorit să afle detalii legate de situaţia de la Aeroportul Tîrgu-Mureş. Președintele Consiliului Judeţean Mureş a prezentat starea actuală a lucrurilor, precum şi proiectul de reabilitare a pistei şi a solicitat sprijinul Ambasadei pentru facilitarea stabilirii unor legături cu operatori aerieni din Marea Britanie, sens în care Excelenţa Sa şi-a exprimat disponibilitatea, subliniind importanţa Aeroportului din punct de vedere economic şi turistic.

„Am purtat o discuție constructivă în cadrul căreia am atins multe subiecte, începând de la Brexit și ce înseamnă acest lucru pentru acei cetățeni din județul Mureș care învață sau lucrează în Marea Britanie, până la promovarea județului Mureș din punct de vedere turistic şi economic. L-am informat pe domnul ambasador că avem 31 de societăți comerciale cu proprietari britanici care își desfășoară activitatea în județul nostru și suntem deschiși tuturor celor care doresc să investească în acest județ. Am purtat discuții și despre problemele legate de învățământ, am discutat despre universitățile și liceele din județ, inclusiv despre situaţia Colegiului Teologic Romano-Catolic, pe care ne dorim să o soluţionăm cât mai curând” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Domnul Ambasador şi-a exprimat aprecierea faţă de patrimoniul cultural şi istoric al judeţului, exprimându-şi interesul în special faţă de zonele Sighişoara, Saschiz, Sovata, precum şi pentru castelele din Gorneşti şi Lăpuşna.

”Apreciez că Mureșul este unul dintre cele mai frumoase județe din România. Sunt pentru a treia oară în județul Mureş în acest mandat și cred că acesta este un semn că Tîrgu-Mureș și județul Mureș sunt foarte importante pentru Marea Britanie și că avem legături strânse. Prima dată am fost aici în urmă cu un an la celebrarea celor 25 de ani de la înființarea SMURD și există legături indisolubile între Marea Britanie și dezvoltarea acestui serviciu. Într-un sens mai larg avem o colaborare foarte strânsă în sectorul caritabil și al voluntariatului, unul dintre colegii mei de la Ambasadă a fost aici în județ în cursul verii împreună cu reprezentanții unui ONG britanic, este vorba de proiectul SABER prin care s-au dăruit pompierilor mureșeni trei mașini de intervenție pentru stingerea incendiilor.”

La finalul întrevederii a menţionat că în această seară va participa la Gala UMF şi că va reveni cu drag în judeţul Mureş.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.