Dificultăți la obținerea permisului, în Harghita

permis masina scoala de soferiProcentul de promovabilitate la examenul pentru obţinerea permisului de conducere este, în Harghita, cel mai mic din ţară, unul dintre motive fiind nivelul scăzut de pregătire pe care îl asigură şcolile de şofer din judeţ, susţine şeful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Pănescu.

Acesta a declarat săptămâna trecută că datele statistice pe primele nouă luni ale anului arată că procentul de promovabilitate este de 22,58 %, cel mai mic înregistrat la nivel naţional.
Potrivit sursei citate, rezultatele cele mai slabe se obţin la proba teoretică, iar la cea practică, cei ce doresc să obţină un permis de conducere reuşesc să promoveze într-un număr mai mare.

Școlile și dezinteresul

Adrian Pănescu a spus că din analizele efectuate, rezultă că motivul pentru care procentul de promovabilitate este atât de redus este legat de nivelul de pregătire precar asigurat de unele şcoli de şoferi, dar şi de dezinteresul unor candidaţi.
„Nivelul de pregătire precar asigurat de către şcolile de şoferi a dus la acest procent mic, judeţul Harghita fiind ultimul din ţară, mai ales la proba teoretică. Unii candidaţi care susţin proba teoretică pentru prima dată acumulează de la 5 la 12 puncte, din 22 minim necesare. (…) Unii candidaţi susţin examenul de 4 sau chiar de 5 ori până sunt declaraţi admişi la proba practică. De asemenea, altă cauză este şi gradul de dezinteres al unor candidaţi, care nu s-au pregătit individual din legislaţia specifică”, a mai spus Adrian Pănescu.
El a adăugat că sunt candidaţi care se rezumă să completeze doar anumite chestionare apărute pe unele site-uri nespecializate, considerând că acest lucru este suficient pentru a trece cu bine examenul pentru obţinerea permisului.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.