Clubul de Permacultură Mureș. Să învățăm să construim și să amenajăm un iaz

Sâmbătă, 20 mai, de la ora10, se va desfășura „Clubul de Permacultură  Mureș”- Construirea și amenajarea unui iaz | De la teorie la practică, în Voivodeni, Str. Principală, nr. 277.

„- De ce construiesc un iaz? – Care va fi rolul acestuia în grădina de permacultură?- Unde îl construiesc?

– Ce formă va avea?- Cât de adânc va fi?- Cum stabilizez pereții iazului?- Ce plante acvatice voi cultiva?” sunt doar câteva din întrebările la care cei interesați vor găsi răspunsul în cadrul întâlnirii de sâmbătă, 20 mai.

„Atunci când proiectăm o grădină în spiritul permanenței, gestionarea zonelor cu apă este o etapă esențială, iar construirea și amenajarea unui iaz sau a unei grădini acvatice va cere doar o cantitate minimă de energie, dacă este plasată în zone care sunt în mod natural umede. În plus va aduce o varietate de avantaje”, spun organizatorii.

Întâlnirea va avea și o componentă practică

Mureșenii vor avea ocazia să  vadă la fața locului etapele inițiale din construcția unui iaz și posibilitatea să ofere ajutorul în etapa curentă de amenajare a acestuia.

De asemenea, Hermina Hirschi, gazda, va oferi un prânz delicios.

Pentru o bună organizare, cei interesați trebuie să confirme prezența la întâlnire (prin e-mail la claudiaranja@yahoo.com sau dp.hirschi@sildan.ro) și să precizeze dacă nu au mașină și au nevoie de transport.

Cristina Vancea 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.