«

»

Clubul de Permacultură Mureș. Să învățăm să construim și să amenajăm un iaz

Sâmbătă, 20 mai, de la ora10, se va desfășura „Clubul de Permacultură  Mureș”- Construirea și amenajarea unui iaz | De la teorie la practică, în Voivodeni, Str. Principală, nr. 277.

„- De ce construiesc un iaz? – Care va fi rolul acestuia în grădina de permacultură?- Unde îl construiesc?

– Ce formă va avea?- Cât de adânc va fi?- Cum stabilizez pereții iazului?- Ce plante acvatice voi cultiva?” sunt doar câteva din întrebările la care cei interesați vor găsi răspunsul în cadrul întâlnirii de sâmbătă, 20 mai.

„Atunci când proiectăm o grădină în spiritul permanenței, gestionarea zonelor cu apă este o etapă esențială, iar construirea și amenajarea unui iaz sau a unei grădini acvatice va cere doar o cantitate minimă de energie, dacă este plasată în zone care sunt în mod natural umede. În plus va aduce o varietate de avantaje”, spun organizatorii.

Întâlnirea va avea și o componentă practică

Mureșenii vor avea ocazia să  vadă la fața locului etapele inițiale din construcția unui iaz și posibilitatea să ofere ajutorul în etapa curentă de amenajare a acestuia.

De asemenea, Hermina Hirschi, gazda, va oferi un prânz delicios.

Pentru o bună organizare, cei interesați trebuie să confirme prezența la întâlnire (prin e-mail la claudiaranja@yahoo.com sau dp.hirschi@sildan.ro) și să precizeze dacă nu au mașină și au nevoie de transport.

Cristina Vancea 

print
Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.