Din nou vor străluci stelele solidarităţii

Este deja o tradiţie ca în fiecare octombrie ne alăturăm celui mai amplu gest de solidaritate: Evenimentul Un milion de stele pentru nevoiași. Acțiunea constă în aprinderea unor lumânări într-un spaţiu public și oferirea unei donații la fața locului, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială. Oferim oportunitate oricărei persoane de a face un bine exprimându-se vizibil și arătând, în ciuda tuturor dificultăților, importanța comunității și interesul purtat celor în nevoie.

Prima dată această acţiune a avut loc în 1998 în Franţa, iar azi participă Caritas Europa, Caritas Internationalis şi organizaţile Caritas a mai multor ţări, printre care şi din România cu scopul de a sensibiliza şi de a încuraja comportamentul filantropic faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie.

Anul trecut evenimentul a fost organizat de Caritas Alba Iulia în 16 de localități cu participarea a peste 5.300 de persoane, și au fost donate 42.294 de lei, din care am ajutat peste 600 de familii și vârstnici nevoiașe cu pachete de alimente în ajunul Crăciunului.

Vineri, 13 octombrie între orele 18 și 20 sunteti invitati să participați la eveniment în Piața Teatrului din Tîrgu Mureș.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.