Directorul aeroportului din Cluj afirmă că aeroportul din Târgu Mureş nu a publicat capacitatea reală a pistei

wizz251

Aeroportul Internațional Cluj va absorbi de miercuri, 16 noiembrie, o parte din cursele de la Târgu Mureș.

Este vorba despre cursele Wizz Air cum sunt cele spre Londra sau spre Aeroportul Frankfurt-Hahn, o cursă care era operată numai de la Târgu Mureș.

Conform site-ului stiridecluj.ro, directorul Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo a afirmat că: ”La Aeroportul Tîrgu Mureș, capacitatea portantă a pistei nu este suficientă pentru numărul de zboruri pe care le au aeronavele Airbus 320 acolo. Având în vedere o parte din trafic se va muta la Cluj-Napoca, de miercuri, 16 noiembrie. S-ar putea ca în 2017 să ajungem la 3 milioane de pasageri, având în vedere importanța pistei noi. Dacă nu o făceam traficul pleca de pe Cluj. Este o chestiune de ultimă oră pentru că Aeroportul Târgu Mureș a fost nevoit să publice capacitatea portantă reală pe care o au. Capacitatea portantă a pistei publicată anterior nu era reală. Autoritatea Aeronautică Civilă a luat măsuri pentru a publica datele reale. Conform capacității numărul de zboruri este limitat pentru o astfel de pistă, astfel că o parte din zboruri vor veni la Cluj. Deja cursa de Londra s-a mutat la Cluj.Prin finalizarea pistei am evitat un dezastru pentru Aeroport și pentru economia clujeană”.

Investițiile la Târgu Mureș ar viza refacerea completă a pistei, iar lucrările vor dura cel puțin un an mai spune acelaşi site.

Conform unui comunicat transmis de aeroportul Transilvania din Târgu Mureş se spune că „Din cauza restricțiilor operaționale temporare de pe Aeroportul Internațional “Transilvania”, compania transportatoare a decis redirecționarea zborurilor din zilele de 16 și 17 noiembrie 2016, către Aeroportul Internațional “Avram Iancu” din Cluj Napoca.Conducerea Aeroportului Internaţional “Transilvania” îşi cere scuze pentru inconvenienţele create şi informează clienţii că întreprinde toate măsurile pentru revenirea, în cel mai scurt timp, la orarul normal de zboruri.”

La această oră, pasagerii afectați de modificarea datelor de operare ale Wizz Air de pe Aeroportul Internațional Transilvania sunt contactați pentru rambursarea completă a serviciilor achiziționate sau pentru o nouă rezervare, fără costuri suplimentare. De asemenea, pasagerii care decid păstrarea biletelor beneficiază de transfer gratuit între aeroporturile Transilvania Tîrgu Mureș și Avram Iancu Cluj. În cazul în care aleg să călătorească pe cont propriu, cheltuielile de transport le vor fi suportate de către Wizz Air.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

13 Comentarii

 1. Absolut rusinos. In 100 de ani muresenii n-au fost in stare s apuna la punct aeroportul ala amarat, singura legatura cu Europa. Sa nu ne miram ca judetul Cluj e la ani lumina distanta de noi. Suntem penibili.

 2. Atata timp cat interesul principal a fost atribuirea de lucrari – fie proiectare, fie executie, fie furnizare de servicii – catre firme de partid, nici nu are cum sa fie altfel. Rapid, pe furis, sa sifoneze banutii! Muresenii sa vada de plata taxelor si impozitelor.

  Cu stima,
  Bogdan

 3. Nu prea am inteles exact ..ce se intamla la aeroport…pista era ok pana ieri..si acuma nu mai e OK ?!? SA vedem ce spune azi directorul aeroportului.

 4. Doua aeroporturi in 150 de km. Prea mult. Sunt mureșean și nu îmi place sa spun asta, dar as prefera un aeroport adevărat la Cluj și o navetă la TgMures. Naveta nu un autobuz cu 10000 de opriri. Pana un ușa aeroportului. Sau o linie de tren.

 5. Vorbim dupa muti ani degeaba …. Cand Tg-Muresul sau Clujul erau in proiect de aeroport international BOC era laputere normal ca sa ales Clujul in ciuda posibilitatilor . Aeroportul Transilvania avea teren , va fi o bifurcatie a doua autostrazi este in afara localitati unde nu deranjeaza locuitori Clujul trebuia sa cumpere terenul omenilor sa darame case in ciuda faptului ca zgomotul derajeaza localitati intregi ,celtuielile sunt de 2 ori mai mari ,asai romanul alege todeauna cei mai scump si mai prost ,cu scuzele de rigore va doresc toate cele bune .

 6. Ce e cu tîmpenia asta că nu pot exista două aeroporturi mari la 150 de km distanță? Belfast (la o populație de 333000 de locuitori) are două aeroporturi, la o distanță de aproximativ 22 de km între ele.

 7. Sa intre RyanAir pe Mures si gata

 8. sa le fie rusine la toti (indiferent de culoare politica sau etnie ) care au „condus” acest judet si aeroport ! si-au batut joc de Mureseni.

 9. Nu se vrea sa refaca pista oricum noi suntem obișnuiți sa se faca lucru de mântuială!!!La Tg Mureș!!!

 10. Nu se vrea sa se refaca pista mai bine fac lucru de mântuială!!!

 11. Nu se vrea sa se refaca pista mai bine fac lucru de mântuială!!!

 12. Nu se vrea sa se dezvolte aeroportul din tg mures.Din tot deauna au fost proble me la pista!!!

 13. Totul se intimpla pentru ca nu vor ca Ardealul sa progreseze ceea ce afecteaz si pe romani la fel ca pe maghiari ! Inca nu v-ati saturat sa-si bata joc lumea de Ardeal ??? Pina cind ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.