Directorul economic al Primăriei Târgu Mureş, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Directorul economic al Primăriei Târgu Mureş, Kiss Imola, suspectat că ar fi cerut 10.000 de euro unui om de afaceri pentru sponsorizarea unei competiţii de fotbal în sală, în schimbul achitării unor facturi la lucrări efectuate în oraş, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită. Anterior, a mai fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, alături de primarul oraşului, Dorin Floarea, în legătură cu finanţarea Asociaţiei Sportive „Fotbal Club Asa 2013”.

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului KISS IMOLA, la data faptei director economic al municipiului Târgu Mureș, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În data de 01 septembrie 2010, inculpatul Kiss Imola, în calitate de director economic în cadrul primăriei municipiului Târgu Mureș, a pretins suma de 10.000 euro de la un om de afaceri, pentru sponsorizarea unei competiții internaționale de fotbal în sală.

Banii respectivi au fost pretinși de inculpat pentru ca, în exercițiul atribuțiilor de serviciu, să efectueze demersurile necesare astfel încât instituția publică să achite facturile emise de societatea omului de afaceri în contextul derulării unor contracte de execuție lucrări pe raza municipiului Târgu Mureș (reabilitarea termică a unor blocuri de locuințe, modernizarea unor unități de învățământ, etc.).

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș.

Anterior, inculpatul Kiss Imola a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție într-o altă cauză, vezi comunicatul nr. 1990/VIII/3 din 16 decembrie 2015.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.