Directorul executiv BCR Asigurări rămâne în arest

curtea de apel targu muresCurtea de Apel Târgu Mureş a decis, miercuri seara, că directorul executiv de vânzări al BCR Asigurări de Viaţă, Diana Violeta Sevciuc, va rămâne în arest preventiv, în timp ce ceilalţi doi funcţionarii bancari, Măntoiu Alin George şi Măntoiu Gicu Emanuel, care au fost arestaţi preventiv săptămâna trecută, vor fi cercetaţi în libertate şi au interdicţie de a părăsi ţara o perioadă de 30 de zile.

Curtea de Apel Târgu Mureş a hotărât, după 12 ore de audieri şi dezbateri în cele două dosare, în care 10 funcţionari bancari şi opt patroni ai unor firme sunt acuzaţi de DIICOT de evaziune fiscală cu prejudiciu de 6 milioane de euro, că a casat parţial hotărârile pronunţate de Tribunalul Mureş referitoare la propunerile de arestare preventivă făcute de DIICOT.

În privinţa celor opt patroni de firme, Curtea de Apel Târgu Mureş a casat parţial hotărârea Tribunalului Mureş, care a decis cercetarea acestora în stare de libertate, şi a decis că doi dintre aceştia, Maria Bene şi Ioan Topor, vor avea interdicţia de a părăsi ţara o perioadă de 30 de zile.

Pentru toţi cei care au primit interdicţia de a părăsi ţara, Curtea de Apel Târgu Mureş a stabilit o serie de obligaţii, printre care şi cea de a nu comunica cu ceilalţi acuzaţi şi cu martorii din cele două dosare.

Cele 18 persoane, dintre care 10 angajaţi ai BCR Asigurări, sunt acuzate că ar face parte dintr-un grup organizat specializat în evaziune fiscală – format din societăţi comerciale şi societăţi de asigurare – căruia i se impută un prejudiciu de 6 milioane de euro.

Săptămâna trecută procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat 166 de percheziţii în Bucureşti şi în 26 de judeţe, la locuinţele unor învinuiţi, la sediile a 112 societăţi comerciale şi la sediile unei societăţi de asigurări, în cadrul unei acţiuni de amploare, vizând destructurarea unei grupări specializate în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Procurorii efectuează cercetări faţă de persoane cu atribuţii de conducere şi angajaţi în cadrul unei societăţi de asigurări, precum şi faţă de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale care sunt suspectaţi că au constituit un grup infracţional organizat în scopul obţinerii unor importante beneficii financiare în modalitatea sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor aferente unor drepturi salariale.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.