Dirijorul Fakhraddin Kerimov a revenit pe scena Filarmonicii Tîrgu Mureş


Festivalul „Zilele muzicale târgumureşene’’, de la Filarmonica Tîrgu-Mureş, început joi 4 mai, a continuat joi 11 mai cu concertul simfonic care l-a avut la pupitru pe renumitul dirijor Fakhraddin Kerimov din Azerbaidjan care a revenit pe scena Filarmonicii din acest oraş cu un program variat şi exigent de muzică rusă, el fiind însuşi un produs de excepţie al valoroasei şcoli ruse de dirijat.
Solista serii a fost pianista cujeană Oana Csiki. În debutul concertului orchestra simfonică a interpretat Marşul slav de P.I. Ceaikovski, iar apoi împreună cu pianista au interpretat Concertul pentru pian şi orchestră nr. 4 în sol minor de S. Rachmaninov.
În partea a doua orchestra Filarmonicii ne-a încântat cu Suita „Locotenentul Kije’’ de S. Prokofiev şi cu răsunătoarea suită de balet „Pasărea de foc’’ de Igor Stravinski.
Zilele muzicale târgumureşene vor continua duminică 14 mai cu un primul concert cameral din acest festival avându-i ca solişti pe Konya Attila Levente la violoncel şi pe Abram Endre la pian. Aceştia vor interpreta Partita în do minor BWV 826 de J.S. Bach, Sonata pentru pian în Fa major KV 332 de W.A. Mozart, 3 Intermezzi op. 117 de J. Brahms şi de acelaşi compozitor, Sonata pentru violoncel şi pian în mi minor op. 38.

Narcis Socaciu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.