Disputa pe tema denumirii Școlii Nr. 2 continuă

scoala generala nr. 2 targu muresConsiliul de Administraţie al Şcolii Generale nr. 2 din Târgu Mureş a decis recent ca instituţia de învăţământ să se numească ‘Bernady Gyorgy’, după ce în urmă cu o jumătate de an a hotărât ca aceasta să se numească ‘Şcoala Gimnazială Centrală’, a declarat presei, marţi, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, Ştefan Someşan. ‘Consiliul de Administraţie al Şcolii Generale nr. 2 a optat în vară pentru numele de ‘Şcoala Gimnazială Centrală’, dar recent subiectul a fost readus în discuţie, adoptându-se o nouă hotărâre de redenumire a şcolii, cu numele lui Bernady Gyorgy, primul primar al Târgu Mureşului. Ambele vor fi trimise Consiliului Local. E nevoie de o hotărâre a acestui for privind denumirea şi, dacă nu se atacă în contencios, Inspectoratul Şcolar Judeţean va emite o decizie în consecinţă’, a declarat Ştefan Someşan.

Şeful ISJ Mureş nu a putut să comenteze motivele pentru care a fost luat din nou în discuţie subiectul redenumirii Şcolii Generale nr. 2, care a stârnit numeroase controverse în ultimii doi ani. Consilierul primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, consilier local, a precizat marţi că s-a primit o înştiinţarea din partea şcolii că s-a votat din nou redenumirea instituţiei de învăţământ în Consiliul de Administraţie. Acesta a spus că aşteaptă de la unitatea şcolară un proces-verbal privind denumirea unităţii şcolare şi că, dacă se vor primi două hotărâri diferite, va fi nevoie de consultarea metodologiei legale, întrucât Consiliul Local nu are nicio atribuţie în privinţa alegerii între cele două variante. Maior a susţinut că procedura de atribuire a denumirii unei şcoli presupune mai întâi votarea în Consiliul de Administraţie al şcolii a unei denumiri, apoi transmiterea acesteia la Primărie, după care trebuie obţinut avizul Comisiei Judeţene de Atribuiri de Denumiri, care este obligatoriu, iar apoi o hotărâre de Consiliu Local.

CL Târgu Mureş a aprobat, în decembrie 2011, demararea procedurilor legale pentru schimbarea denumirii Şcolii Generale nr. 2 în ‘Gimnaziul Bernady Gyorgy/Bernady Gyorgy Gimnazium’, în timp ce denumirea de ‘Şcoala Gimnazială Centrală’ nu a fost supusă până acum discuţiei în forul decizional al municipiului.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.