DNA – fraude cu fonduri europene la Vânători

dosareProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Târgu Mureş au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Pal Imre pentru infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, în formă continuată și, de asemenea, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii spun că Pal Imre a semnat în locul tatălui său un contract de comodat pentru păşunat încheiat cu Consiliul Local al comunei Vînători, judeţul Mureş, contract având ca obiect cedarea folosinţei unei suprafeţe de 49,66 ha de păşune comunală. În plus, în acest contract, s-a consemnat în mod eronat faptul că tatăl inculpatului a fost desemnat de unii crescători de animale de pe raza comunei să se ocupe de creşterea animalelor. Ulterior, la data de 17 mai 2010, inculpatul Pal Imre a mai semnat, în locul tatălui său, un act adiţional la acest contract.

Având la dispoziţie acest contract de comodat şi actul adiţional, documente care conţin date eronate, în cursul anilor 2009, 2010 şi 2011, inculpatul Pal Imre l-a determinat pe tatăl său să depună la A.P.I.A. – Centrul Local Sighişoara trei cereri unice de plată pe suprafaţă, fără ca tatăl său să cunoască faptul că aceste cereri au la bază documente false. În baza acestor solicitări, A.P.I.A. a decontat suma totală de 160.111,92 lei, reprezentând finanţări comunitare FEGA şi FEADR, bani intraţi în posesia inculpatului Pal Imre.

În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând inculpatului Pal Imre. Până la finalizarea cercetărilor, APIA nu s-a constituit parte civilă în procesul penal, însă dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sighişoara.

Sursa: DNA

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. Pingback:Manual de fraudare – Fonduri europene - Fals în înscrisuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.