Dobre atacă HG de înființare a facultății maghiare din UMF

Deputatul Ciprian Dobre, liderul PNL Mureş, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că va fi primul care va semna şi va depune o plângere în instanţă împotriva Hotărârii de Guvern (HG) referitoare la înfiinţarea Facultăţii Maghiare la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş. ‘Voi fi primul care voi semna o cerere de chemare în judecată a Guvernului României, cerere pe care o vom depune la Curtea de Apel Târgu Mureş, Secţia de Contencios Administrativ, prin care vom cere anularea HG dată de premierul Ungureanu (referitoare la UMF Târgu Mureş – n.r.) şi suspendarea de îndată a efectelor acestei HG’, a arătat deputatul.

Dobre a subliniat că cererea de chemare în judecată a Guvernului va fi postată şi pe site-ul PNL Mureş, astfel încât fiecare cetăţean care doreşte să depună o plângere în instanţă împotriva HG amintite să aibă modelul gata redactat. ‘Dacă cineva doreşte şi îmbrăţişează motivele de fapt şi de drept pe care le vom expune, se poate completa cu numele, domiciliul şi semnătura în original şi se va putea depune la instanţa de contencios administrativ. Taxa de timbru este 4 lei, iar cea de timbru judiciar 0,15 lei. Cererea va sta la dispoziţia tuturor cetăţenilor români care o vor putea trimite prin poştă pe adresa Curţii de Apel şi va fi, în primul rând, poziţia cetăţenilor români faţă de abuzul fără precedent în istoria modernă a României, şi anume aceea de înfiinţare a unei facultăţi fără acordul Senatului universităţii’, a afirmat deputatul PNL.

Parlamentarul a solicitat sprijinul societăţii civile şi a presei pentru a mediatiza link-ul la care se găseşte modelul cererii de chemare în judecată a Guvernului României pentru ‘supunerea HG cenzurii instanţei de judecată, odată cu încălcarea flagrantă a art. 32 alin 6 din Constituţia României’. ‘Orice cetăţean român poate să semneze şi să depună această cerere. Un tabel pentru susţinerea cererii va fi şi la sediul PNL’, a mai spus Ciprian Dobre. Acesta a precizat că, în urmă cu o zi, la nivelul liderilor Uniunii Social Liberale s-a discutat şi despre calendarul depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului, ca urmare a HG cu privire la UMF Târgu Mureş, prin care ‘s-a decapitat structura de conducere a universităţii, a înfiinţat Facultatea de Medicină exclusiv maghiară şi a expus universitatea la un risc major’.

Ciprian Dobre a ţinut să sublinieze că HG semnată de premierul Mihai Răzvan Ungureanu ‘este nelegală’, că încalcă prevederile Legii Învăţământului şi art. 32 alin. 6 din Constituţia României, referitor la autonomia universitară.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.