Dobre surprins de primitivismul proiectului de autonomie

dobre ciprianCopreşedintele filialei Mureş a Alianţei Creştin Liberale PNL-PDL, Ciprian Dobre, a declarat vineri că proiectul de autonomie lansat de UDMR încalcă toate principiile democratice şi că a rămas surprins de „primitivismul” în care acesta a fost conceput.

„Eu am analizat într-o primă lectură acest proiect şi în primul rând am rămas neplăcut surprins de primitivismul său. Cred că niciun cetăţean al niciunei ţări, fără deosebire de naţionalitate sau etnie, un cetăţean serios, nu ar putea să dea girul unui astfel de proiect. De ce? Pentru că acest proiect încalcă toate principiile democratice pe care noi le învăţăm la şcoală: în primul rând, eligibilitatea, orice criteriu de performanţă şi de foarte multe ori încalcă bunul-simţ. (…) Sistemul de administrare a justiţiei. Păi când Ponta şi Băsescu împărţeau procurorii ţării, toată lumea i-a criticat. Acum şi UDMR şi-ar împărţi şi ei procurorii”, a afirmat Ciprian Dobre.

El crede că proiectul lansat de UDMR este „o glumă proastă cu care a intoxicat piaţa informaţiilor din România” şi este un exemplu „de a compromite ideea de regionalizare şi descentralizare”, întrucât ar fi conceput de persoane neavizate.

„În mod tradiţional, ziceam că UDMR are oameni care se pricep. Au demonstrat contrariul. Cred că cvasiproiectul acesta poate fi criticat de un copil de clasa I până la a II-a, cu argumente solide”, a susţinut Ciprian Dobre, care crede că UDMR poate să participe cu proiectul respectiv la un festival de glume sau de caricaturi, întrucât acesta nu ar defini regiunea şi că tot conţinutul său „se înscrie în registrul satiric”.

Ciprian Dobre a ţinut să le transmită colegilor săi din UDMR că în acest proiect de autonomie, care vizează o regiune formată din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, pe judeţul Mureş şi pe municipiul Târgu Mureş să nu conteze.

„M-aş fi aşteptat ca în preambulul acestui proiect sau cvasiproiect să găsesc o obligaţie de loialitate faţă de statul român. N-am găsit-o tratată nicăieri. Pe Mureş să nu mizeze deloc. Eu şi domnul primar (din Târgu Mureş, Dorin Florea, copreşedinte ACL Mureş – n.r.) reprezentăm cam 180.000 de voturi. Pe Mureş n-au de ce să mizeze. Sau cu zero şanse”, a accentuat Ciprian Dobre. AGERPRES/

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.