Dobre vs. Florea față de politica de la București

Prim-vicepreşedintele Partidului Democrat-Liberal (PDL) Dorin Florea, a declarat presei, joi, la Târgu Mureş, că ceea ce se întâmplă pe scena politică românească, prin suspendarea preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, precum şi cererea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu reprezintă ‘o acţiune politică fără precedent’.’E o acţiune politică fără precedent în care, din păcate, la 22 de ani de la Revoluţie, vedem pur şi simplu nişte declaraţii, iar motivele suspendării preşedintelui sunt nişte lucruri care le puteai vedea doar aruncate în cârca lui Ceauşescu. Pur şi simplu rămân stupefiat, pentru că eu înţeleg orice dispută politică, înţeleg orice fel de bătaie pe o chestie doctrinară, dar în momentul în care văd (…) graba în care se execută aceste lucruri, mă duc cu gândul că acestea se înscriu într-un plan pe care mi-e şi groază să-l comentez’, a arătat Florea.

În plus, acesta a spus că motivele pentru suspendarea preşedintelui ţării sunt doar ‘o înşiruire de lucruri incoerente’ şi că nu a constatat atitudini şi acţiuni neconstituţionale ale preşedintelui Traian Băsescu. ‘Motivele pentru suspendarea preşedintelui mi se par pur şi simplu o adunătură, o înşiruire de lucruri incoerente şi fără niciun fel de substanţă. Nu poţi să spui că preşedintele a încălcat grav procedurile constituţionale sau că a avut imixtiuni în Guvern, nu. Un prim ministru poate să ţină sau nu cont de sfaturile preşedintelui un prim ministru poate să acţioneze în tandem cu preşedintele sau nu. Pur şi simplu nu am văzut atitudini sau acte, documente emise sau poziţii ale României exprimate în exterior care să trădeze acest lucru’, a subliniat Florea.

Acesta crede că mitingurile şi reacţia populaţiei nu vor fi împotriva preşedintelui sau în favoarea acestuia, ‘ci reacţiile vor fi împotriva derapajului politicii, care pur şi simplu e atât de agresivă împotriva instituţiilor statului’. Reprezentantul PDL a mai spus că nu îl miră atitudinea UDMR, în privinţa suspendării preşedintelui ţării, fiindcă ‘aşa cum reacţionează pe plan local, aşa reacţionează şi la nivel naţional’.

Preşedintele filialei PNL Mureş, Ciprian Dobre, a declarat presei, joi, că preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să demisioneze demult, că şeful statului nu ar trebui să se ţină de scaun şi că nu crede că acesta va avea curajul să participe la referendum. ‘Eu cred că nimeni nu trebuie să se ţină de scaun, nici măcar Traian Băsescu. Eu cred că deja este într-un calendar întârziat de depunere a demisiei. Nu cred că după ceea ce a făcut poporului român mai are curajul să meargă într-un referendum, cred că deja trebuia să-şi depună demisia. Dumnealui de mult trebuia să-şi demisia, pentru incapacitatea de a conduce statul român, ăsta este cel mai mare capăt de acuzare, dacă se poate spune aşa: incapacitatea de a conduce ţara, incapacitatea şi lipsa de aptitudini de a face faţă prerogativelor funcţiei de preşedinte a unui stat’, a arătat Ciprian Dobre, care crede că e posibil să fie alegeri anticipate prezidenţiale.

În privinţa schimbării celor doi preşedinţi ai Camerelor Parlamentului, Dobre consideră că aceasta ‘ţine de democraţie’ şi că ar trebui să fie o lecţie pentru politicienii care nu s-au ţinut de cuvânt. ‘Din punctul meu de vedere este o lecţie pentru oamenii politici care nu-şi respectă angajamentul faţă de cetăţeni şi este un exerciţiu foarte bun pentru cetăţenii României. Cred că România, naţiunea are de câştigat atunci când politicienii învaţă că au greşit, iar electoratul, oamenii în general, învaţă că pot să-i schimbe rapid pe cei care au greşit. Din acest punct de vedere este un exerciţiu democratic ilustrativ sau bun’, a susţinut Ciprian Dobre.

Cât despre protestele de la Bucureşti îndreptate împotriva întregii clase politice, Ciprian Dobre a precizat că ‘putem să fim toţi la fel, contează să răspundem în faţa legii, şi să vedem atunci care vom răspunde şi pentru ce’.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.