"Domnul prefect ar trebui să plece imediat"

Preşedintele PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, şi secretarul executiv al PSD Mureş, Cornel Brişcaru, candidatul USL la Primăria Târgu Mureş, l-au acuzat marţi pe prefectul judeţului Marius Paşcan că se implică în campania electorală de pe funcţia publică pe care o deţine, în condiţiile în care a anunţat că va candida la preşedinţia Consiliului Judeţean. ‘Cred că domnul prefect ar trebui să plece imediat de pe funcţia pe care o ocupă, pentru că domnia sa face campanie electorală de pe funcţia publică pe care o deţine. Se prezintă drept candidat viitor al alianţei de tip Nufărul (Alianţa pentru Mureş – n.r.) inventată de Dorin Florea (primarul din Târgu Mureş – n.r.), ca unicul câştigător al preşedinţiei Consiliului Judeţean, atacând contracandidaţii domniei sale din campania electorală, fie că vorbim de preşedinţia CJ, fie de cei ai lui Dorin Florea (la Primăria Târgu Mureş – n.r.). Cred că Marius Paşcan în mod normal ar trebui să părăsească funcţia’, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, Cornel Brişcaru.

Acesta a arătat că prefectul de Mureş ar fi ‘întins’ termenul în care va pleca din funcţie exact până la începutul campaniei electorale, deşi ar fi trebuit să se retragă imediat după ce şi-a anunţat intenţia de a candida. ‘Cred că Marius Paşcan în urmă cu o săptămână ar fi trebuit să părăsească funcţia de prefect. În acest moment se află în situaţia în care, cel mai probabil, peste câteva luni de zile se va consta că, unu, încearcă curăţarea Prefecturii de urmele rămase de pe urma mandatului şi doi, există posibilitatea ca serviciile publice deconcentrate ale ministerelor din teritoriu să fie folosite până în data de 23 aprilie – când domnia sa a anunţat că totuşi ne va părăsi – să fie folosite împotriva societăţilor comerciale, împotriva persoanelor fizice şi, ceea ce e şi mai grav, împotriva potenţialilor candidaţi de orice fel, la orice funcţie publică. Pentru că îl văd la TV şi tot pune în vedere unor candidaţi nişte lucruri pe care el le ştie. Dacă le ştie, să părăsească funcţia publică pe care o deţine, să spună aceste lucruri în spaţul public şi să constatăm dacă aceste lucruri sunt adevărate sau nu. Pentru că, dacă domnia sa ştie lucruri pe care le-a ascuns în toţi aceşti ani, s-ar putea să fie mult mai vinovat decât cei despre care spune că le-au săvârşit’, a accentuat Brişcaru.

Liderul PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean, a spus la rândul său că prefectul de Mureş nu s-a conformat solicitării premierului Mihai Răzvan Ungureanu, referitoare la neimplicarea prefecţilor în calcule politice, deşi li s-ar fi cerut acest lucru foarte clar. ‘Premierul Ungureanu a cerut tuturor prefecţilor în vizita sa din această zonă, a spus clar că nu dorim ca prefecţii să facă calcule politice, ei trebuie să fie echidistanţi şi să se preocupe să avem un proces electoral corect în România. Mă întreb de ce prefectul nostru nu îl ascultă, încă e pe funcţie, l-am văzut şi la televizoare implicându-se în analize politice, în analiza candidaţilor, lucruri de genul acesta. Nu dorim ca prefecţii să facă politică, indiferent că este campanie sau nu este campanie’, a precizat Frătean.

Prefectul judeţului Mureş, Marius Paşcan, a declarat săptămâna trecută că intenţionează să candideze ca independent la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş, însă numai dacă va avea o susţinere largă din partea formaţiunilor politice. Acesta a precizat că îşi doreşte să candideze independent, nu sub sigla vreunui partid, că şi-ar dori să fie susţinut de o coaliţie de forţe care să transceadă mediul politic şi că decizia finală asupra candidaturii o va lua până în data de 22 aprilie. Prefectul judeţului Mureş, Marius Paşcan, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că el respectă legea şi legalitatea, în ciuda acuzaţiilor formulate de liderii PSD Mureş, Alexandru Petru Frătean şi Cornel Brişcaru, potrivit cărora s-ar implica în campania electorală de pe funcţia publică pe care o ocupă. ‘Le recomand cârcotaşilor de ocazie, efervescenţi şi stimulaţi de campania electorală, să nu fie îngrijoraţi: prefectul respectă legea şi legalitatea. Legea obligă prefectul să demisioneze cu 50 de zile înainte de data alegerilor, prin urmare eu sunt în acest mandat încă legal. Iar ei să nu rişte să cadă în capcana proverbului românesc ‘Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia”, a arătat Paşcan.

În privinţa acuzaţiilor referitoare la folosirea instituţiilor publice împotriva firmelor sau a candidaţilor în campania electorală, Marius Paşcan a subliniat că această temere o au, probabil, cei care au ceva de ascuns. ‘Cei care se tem probabil sunt şi cu musca pe căciulă. Eu nu am vorbit în mandatul meu (de prefect – n.r.) ca om politic, ci doar ca om de administraţie şi în continuare ceea ce voi prezenta se leagă de activităţile pe linie administrativă ale unora, care poate sunt interesaţi de scandaluri politice, dar eu vreau să le arăt adevărata faţă pe baza documentelor publice şi cunoscute de toată lumea’, a accentuat Marius Paşcan.

Sursa: AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.