Donaţie Clinicii de Hematologie

emlek_8Omul de afaceri tîrgumureşean, Fikó István împreună cu fiul său, au dezvelit o plachetă comemorativă, opera artistului plastic Kiss Levente, amplasată pe Clinica de Hematologie şi Transplant Medular din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Tîrgu-Mureş. Dezvelirea plachetei a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute în memoria lui Fiko Ştefan, tatăl omului de afaceri care a fost tratat timp de un an în acest spital şi a decedat de leucemie. Clinica a beneficiat de o donaţie din partea SC Triplast SRL. Patronii firmei, Ugran Claudiu, Kerekes Botond şi Fikó István au decis ca să redirecţioneze 2% din impozitul firmei pe venit prin Fundaţia Pro Hema, în valoare de 40.000 de euro, Clinicii de Hematologie, contribuind astfel la realizarea unei camere sterile pentru pacienţii care au suferit un transplant de măduvă. „Dacă nu am reuşit să-l salvăm pe tata, poate vom reuşi să salvăm vieţile altora”, a spus omul de afaceri adăgând că au suspendat sponsorizarea cluburilor sportive până la realizarea unei camere sterile. “Acum ar mai trebui construite încă cinci astfel de camere, pentru ca pacienţii să nu fie ţinuţi în condiţii improprii în spital”, a spus şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Tîrgu-Mureş, prof.dr. Benedek Istvan.

Sursa  si Foto nepujsag

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

0 Comentarii

  1. va felicit.

  2. Condoleante pentru tatal Dumneavoastra dl. Fiko, stiam ca este bolnav. Pacat ca nu a reusit sa treaca peste aceasta cumpana a vietii.
    Va felicit pentru initiativa dumneavoastra. In aceasta tara putini oameni de afaceri se gandesc la semenii lor…..si credeti-ma ca stiu ce spun.
    Va doresc tot binele din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.