Donaţie de 6000 de euro pentru secţia de neonatologie

salvati copiii facebook.comSecţia de neonatologie a Spitalului Clinic Judeţean (SCJ)Mureş a primit o donaţie în valoare de peste 6000 de euro, constând dintr-un compresor de aer cald medical şi un monitor de urmărire a funcţiilor vitale, au anunţat reprezentanţii organizaţiei „Salvaţi copiii”, într –o conferinţă de presă ce a avut loc vineri. Au fost prezenţi Ana Chirteş, preşedintele organizaţiei „Salvaţi Copiii” Judeţul Mureş, dr. Adriela Turcu şefa secţiei de neonatalogie a SCJ Mureş, dr. Ovidiu Gîrbovan, directorul medical al SCJ Mureş, Ionela Ciotlăuş director economic, as. Gafiţa Lateş director de îngrijiri, Amalia Năstase, ambasador al campaniei „Bun venit pe lume!” şi Gabriela Alexandrescu preşedintele executiv la Organizaţiei „Salvaţi Copiii”.

În urma acţiunilor de strângere de fonduri pentru Organizaţia „Salvaţi Copiii” anul trecut s-au adunat două milioane de lei, sumă ce va fi folosită pentru dotarea cu aparatură necesară a 28 de secţii de neonatologie din ţară. Prin strângere de fonduri Organizaţia „Salvaţi Copiii” vrea să ofere o şansă la viaţă nou-născuţilor prematuri ca să ajungă copii sănătoşi, să devină adulţi. „O treime din mortalitatea infantilă ar putea fi prevenită prin programe de îngrijire a gravidelor, prin îmbunătăţirea dotării spitalelor de ginecologie-obstetrică. E inadmisibil ca în 2014 să moară nou-născuţi din lipsa condiţiilor adecvate din spitale”, a menţionat Gabriela Alexandrescu, adăugând că scopul organizaţiei este scăderea, în perioada 2010-2015, cu 15% a mortalităţii infantile.

Amalia Năstase a ţinut să atragă atenţia persoanelor juridice şi fizice asupra redirecţionării impozitului de 2% pe venit către programul de modernizare a maternităţilor iniţiat de organizaţia „Salvaţi Copiii”. Formularele se pot completa până pe data de 23 a lunii mai, anul curent. „Dacă vă pasă, este suficient să redirecţionaţi cei 2% din impozitul pe venit. Este un gest minor, care poate reda însă dreptul la viaţă miilor de bebeluşi privaţi pe nedrept de această şansă”, a spus Amalia Nastase, ambasador al campaniei „Bun venit pe lume”.(E.M.)

 

 

 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.