Donație din Marea Britanie pentru pompierii mureșeni

pompieriPompierii din Shropshire, Marea Britanie, au donat vineri colegilor lor de la Detaşamentele ISU din Târnăveni şi Reghin, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, urmând ca sâmbătă să ofere pompierilor din Sighişoara o autospecială de primă intervenţie şi comandă, precum şi 500 de echipamente de protecţie.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mureş, Liviu Danciu, a declarat, vineri, presei că în acest sfârşit de săptămână, donaţiile sunt aduse de o delegaţie de nouă persoane de la Departamentul de Pompieri din Shropshire, Marea Britanie, condusă de şeful acestuia, Steve Worral.

‘Cele două autospeciale de lucru cu apă şi spumă intră, de vineri, în dotarea Detaşamentului de Pompieri din Reghin şi a Secţiei de Pompieri din Târnăveni. Totodată, o autospecială de primă intervenţie şi comandă va fi predată sâmbătă către Detaşamentul de Pompieri Sighişoara – putând interveni în zone greu accesibile, specifice Cetăţii din Sighişoara – alături de 500 de echipamente de protecţie’, a spus Liviu Danciu.

Potrivit reprezentantului ISU Mureş, pompierii românii vor participa la un program de pregătire alături de colegii lor englezi, pentru a se acomoda cu noile echipamente, achiziţionate de aceştia în urma unor acţiuni de voluntariat.

”Aceste noi autospeciale intrate în dotarea ISU vor asigura o intervenţie promptă şi eficientă în situaţiile de urgenţă care pun în pericol viaţa şi bunurile cetăţenilor, precum şi patrimoniul cultural şi istoric al judeţului’, a mai spus Liviu Danciu.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.