Donații din Mureș până acum: 4.500 kg alimente și 5.000 euro

După două zile de campanie de colectare de ajutoare pentru sinistrați, la Tîrgu-Mureș s-au adunat 4.500 de kg. de alimente neperisabile și 5.000 de euro. Comunicatul Prefecturii Mureș mai precizează:

Acestea au plecat în această dimineaţă, la ora 10.00, către Flotila 71 Câmpia Turzii, urmând ca de acolo să fie transportate, cu un avion militar, către zonele afectate de căderile abundente de zăpadă.

De asemenea, alte primării şi societăţi comerciale şi-au anunţat disponibilitatea de a-i ajuta pe sinistraţi. Este vorba despre SC AZOMURES SA care a donat suma de 5.000 de euro primăriei din localitatea Săgeata, jud. Buzău. În urma unei discuţii telefonice a d-lui prefect, Marius Paşcan, cu amologul său din judeţul Buzău, am aflat că acest ajutor financiar va permite repararea şi repunerea în funcţiune a sistemului de încălzire de la şcoala din localitate, care a fost grav avariat din cauza temperaturilor foarte scăzute.

Donaţii au mai făcut şi medicii şi asistentele de la Spitalul din Reghin, care s-au solidarizat şi au trimis pachete cu alimente neperisabile pentru sinistraţi. De asemenea, Primăria Daneş face o colectă în comună, ajutoarele urmând să ajungă la punctul de colectare în cursul zilei de vineri, care este şi ultima zi a campaniei. Primăria Deda a adunat de la oamenii din localitate şi satele aparţinătoare 2 tone de alimente şi un camion de lemne pentru foc, iar şase fermieri din Sâmpetru de Câmpie au anunţat că vor face o donaţie importantă de alimente neperisabile. La această campanie s-a alăturat şi primăria Sărmaşu care a organizat în oraş o colectă publică, dar şi cea din Sovata, care va trimite la sfârşitul acestei săptămâni, în judeţul Ialomiţa, 30 de m ster de lemne de foc.

Toţi cei care doresc să doneze alimente neperisabile sunt aşteptaţi la punctul de colectare amenajat de Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, împreună cu Garnizoana Tîrgu-Mureş pe str. Revoluţiei 5-7, până vineri, 17 februarie, ora 20.00.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.