Dorin Florea, despre noul dosar DNA

Ca urmare a comunicatului DNA din data de 10.08.2017 potrivit căruia Maior Claudiu ar fi semnat în mod nelegal, respectiv prin uzurparea funcției de primar al Municipiului Târgu Mureș, un număr de 9.198 de dispoziții de plată, aduc în atenția publicului următoarele precizări:

— potrivit articolului nr. 66 din Legea 215 din 2001, primarul are dreptul să înființeze maximum 4 posturi de consilieri în cabinetul primarului. În baza acestor dispoziții legale a fost încheiat un contract de muncă cu dl Claudiu Maior prin care s-a stabilit în mod clar activitatea acestuia, inclusiv verificarea tuturor actelor, printre care și a acestor dispoziții de plată.

Dovada îndeplinirii acestei activități s-a făcut printr-o semnătură pe fiecare dispoziție de plată. O precizare foarte importantă care trebuie făcută pentru corecta informare a publicului este aceea că toate cele 9.198 de dispoziții au fost verificate din punct de vedere al legalității atât de către Ministerul Finanțelor care a acceptat plata acestora, cât și de Curtea de Conturi pentru toată perioada la care face referire comunicatul DNA. Nici Ministerul Finanțelor și nici Curtea Conturi nu au invocat nelegalitatea acestor acte!

Consider că este necesar să aduc în fața târgumureșenilor toate aceste precizări, pentru că este anormal ca imaginea mea și a instituției pe care o conduc să fie murdărită. Așa înțeleg așa-zișii politicieni locali (pe care îi cunosc de zeci de ani) să acționeze, prin delațiuni și atacuri murdare, pentru că nu răspund în fața nimănui. Este deja prea mult și sunt convins că vor apărea legi care să-i facă să răspundă pentru toate aceste atacuri. În ceea ce privește locuitorii orașului, îi asigur că activitatea Primăriei s-a desfășurat cu responsabilitate, că toată munca acestei instituții a fost făcută cu onestitate și dăruire.

Primar

dr. Dorin Florea 

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Dacă acest primar mai are si tupeul sa invoce în apărarea sa texte de lege care nu au nimic comun cu speța pentru care este cercetat penal, atunci ori nu pricepe nimic și trebuie urgent să-și dea demisia, ori prin manipulare încearcă să se dea victimă. Oricum, cred că de data asta se va termina cu vrajeala 😎

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.