Dorin Florea despre "ura şi privitivismul"

Dorin Florea (2)Prim-vicepreşedintele PDL, Dorin Florea, copreşedinte al filialei Mureş a Alianţei Creştin Liberale PNL-PDL, a declarat vineri, la Târgu Mureş, că proiectul de autonomie lansat de UDMR cultivă „ura şi primitivismul” şi că Uniunea ar induce mereu maghiarilor sentimentul că ar fi minoritari.

„Eu sfătuiesc pe toată lumea să nu participe la o dezbatere publică pe tema asta (a proiectului de autonomie – n.r.), pentru că nu fac altceva decât să participe la un scenariu arhicunoscut, anunţat din totdeauna, şi modul de a face politică a liderilor UDMR. Ceea ce în schimb, rog toată lumea, şi în mod special populaţia maghiară, să analizeze foarte clar blestemul pe care trebuie să-l ducă şi care este strecurat cu abilitate şi în mod pervers, de a le induce în continuu statutul de minoritar, statutul de oameni care nu se pot înţelege cu majoritatea, de a cultiva ura, de a cultiva primitivismul. Cred că toate elementele le puteţi vedea în acest tip de abordare”, a susţinut Dorin Florea.

El a spus că nu comentează problema din punct de vedere constituţional, însă respinge categoric astfel de demersuri „care nu au făcut niciodată altceva decât să creeze o zonă conflictuală, de care nu are nevoie nimeni, o zonă pe care să o ducă în involuţie”.

Dorin Florea a dat o serie de exemple din Târgu Mureş, unde a afirmat că reprezentanţii politici ai UDMR resping marile proiecte dovedind astfel că nu fac politică pentru cetăţeni.

„În momentul în care resping inexplicabil marile proiecte, care au o viziune de dezvoltare pentru români şi maghiari, îmi dau seama că liderii (UDMR – n.r.) sunt anacronici, că ei fac politica doar pentru ei şi nicidecum pentru cetăţeni. Părerea mea este că românii şi maghiarii încep să se vindece de aceste blesteme. Le recomand să înceapă să aibă încredere unii în ceilalţi, pentru că este lucru elementar care poate duce la un climat de a construi ceva”, a afirmat copreşedintele filialei Mureş a ACL.

Dorin Florea consideră că proiectul de autonomie este „o aberaţie din cap în coadă” şi că în loc să se discute problemele serioase ale României, care se discută în Uniunea Europeană, legate de marile proiecte culturale, de infrastructură, de viziune asupra viitorului, se discută „despre lucruri care au fost acum 300 de ani”.

E râsul lumii. Le recomand oamenilor să nu participe la această lecţie de a promova ura şi neîncrederea, un climat în care nu poţi construi nimic. La Târgu Mureş liderii UDMR au participat la şubrezirea UMF şi la ratarea unui spital teritorial. Asta au oferit ei prin aceste poziţii”, a subliniat Dorin Florea. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile nu sunt permise.