Dorin Florea: Îmi doresc piste sigure, astfel încât bicicliştii să circule în siguranţă

Având în vedere intenţia iubitorilor de biciclete care au anunţat un marş în zona Primăriei, primarul Dorin Florea a declarat următoarele: „Îi aştept la Primărie cu un sfert de oră înainte de începerea şedinţei Consiliului Local pe cei care nu cunosc programul privind strategia de mobilitate urbană, în care este inclus şi proiectul privind pistele de biciclete. Nu agreez în timpul săptămânii un marş care stânjeneşte circulaţia şi e păcat să creeze o atitudine ostilă şi nemeritată între conducătorii auto şi biciclişti.”

Proiectul pistei de biciclete de 12 km în zona Platoului este în derulare: „Constat cu mare regret că dvs. ori nu urmăriţi ori nu vă interesează ceea ce comunică Primăria Municipiului Tîrgu Mureş. De trei ani de zile mi-am exprimat interesul faţă de realizarea de piste de biciclete în Tîrgu Mureş, dar îmi doresc ca acestea să fie piste sigure, astfel încât bicicliştii să circule în siguranţă şi nu expuşi la pericole. Am inclus în bugetul din acest an realizarea unei piste de biciclete care să fie accesibilă şi celor mici şi sper ca domnii consilieri să voteze acest proiect.”

Primăria Tîrgu Mureş a propus o pistă de biciclete pentru turism în judeţul Mureş. „Sper ca şi Consiliul Judeţean să susţină ceea ce am propus să realizăm împreună: un circuit de biciclete pe ruta Tîrgu Mureş, Reghin, Deda, Sovata, Sighişoara”, a declarat primarul Dorin Florea.

Soluţiile prevăzute pentru Tîrgu Mureş pe Poklos, pe digurile râului Mureş, subtraversări de cale ferată necesită o înţelegere amplă pentru că teritoriile aparţin Apelor Române şi CFR şi trebuie clarificate.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.