Doru Oprişcan (PNL Mureş): Mă aşteptam la un scor mai bun, undeva între 28-32%

Preşedintele PNL Mureş, Doru Oprişcan, a declarat, duminică seara, că rezultatele exit-poll-urilor indică un scor cu mult sub aşteptările liberalilor şi că, înaintea scrutinului, el anticipa undeva între 28 şi 32%.

„Simt dezamăgire şi tristeţe. Mă aşteptam la un scor mai bun, undeva la între 28-32%. Dacă aceste procente date de exit-poll-uri se confirmă, sigur că este un rezultat sub aşteptări, sub posibilităţi. Vorbim acum de exit-poll-uri, sperăm ca, din Mureş, să dăm doi deputaţi şi un senator. Nu aş zice că a fost o campanie imaculată, a avut nişte minusuri. În ziua votului, nu au fost semnalate nereguli flagrante, e un lucru bun, şi probabil că din această lege şi a noii dispoziţii de supraveghere a votului avem de câştigat”, a spus Doru Oprişcan.

Liderul PNL Mureş a afirmat, totodată, legea electorală are foarte minusuri care trebuie corectate, din cauza restricţiilor impuse de aceasta, mulţi oameni „nu au ştiut că duminică au fost organizate alegeri parlamentare”, întrucât informaţia nu a ajuns la toată lumea.

„E tipic românesc. Am trecut de la o campanie cu cizme, bocanci, găleţi, în extrema cealaltă, când nu mai ai voie nici măcar la o dezbatere corespunzătoare. Cred că îi favorizează pe cei care se bazează pe un electorat stabil, pe sursele de informare ale acelui electorat, dar în rest – care oricum vine pe un fond de dezamăgire faţă de Parlament, faţă de clasa politică – electoratul este total dezinteresat şi total dezinformat şi nu ai cum să îl aduci la viaţă”, a afirmat preşedintele PNL Mureş.

Deputatul Ioan Cristian Chirteş, candidat PNL Mureş pentru Senat, şi-a exprimat speranţa ca, după centralizarea voturilor la nivelul judeţului, liberalii să obţină un scor bun, şi crede că vina pentru participarea slabă la vot aparţine legislaţiei.

„Va trebui să ne numărăm fiecare vot, fiecare secţie de votare şi sperăm într-un scor bun în judeţul Mureş. Am avut o prezenţă foarte slabă în mediul rural, acolo unde lume foarte puţină a fost interesată de alegerile parlamentare, alţii nici nu ştiau că vor avea loc alegeri. Cred că este o problemă a legislaţiei în ceea ce priveşte alegerile. Deocamdată, vom face o analiză exactă să vedem unde au fost greşelile, nu s-a putut vota cu flotant din păcate, cred că, după această analiză să vedem ce putem face. Scorul nostru nu e deloc mulţumitor, sper ca mâine să gândim altfel, cel puţin la nivelul judeţului Mureş”, a susţinut Chirteş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.