Două piese mureşene la Festivalul Comediei Româneşti

Teatrul de Comedie a anunţat selecţia oficială a spectacolelor din secţiunea Concurs a Festivalului Comediei Româneşti festCO, ediţia a XV-a 2017, care va avea loc în perioada 27 mai – 4 iunie.

Selecţionerul acestei ediţii aniversare este criticul de teatru Alice Georgescu.

În concurs vor fi spectacole semnate de Ion Caramitru, Gigi Căciuleanu, Radu Afrim, Gianina Cărbunariu.

Astfel, concurează „Angajare de clovn”, de Matei Vişniec, în regia lui Ion Caramitru, la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” Bucureşti, „Artists Talk”, de Gianina Cărbunariu, în regia Gianinei Cărbunariu, la ARCUB şi Asociaţia Piese Refractare.

Publicul va vedea şi „#Emojiplay”, spectacol de teatru coregrafic de Gigi Căciuleanu, la Teatrul Excelsior Bucureşti în parteneriat cu „Gigi Căciuleanu Romania Dance Company”, dar şi „Hagi Tudose”, de Barbu Delavrancea, în regia lui Dan Tudor, la Teatrul Metropolis Bucureşti.

În concurs mai sunt „Luminiţa, de la capătul tunelului”, de Radu F. Alexandru, în regia lui Mircea Cornişteanu, Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” Bucureşti, „Nina sau despre fragilitatea pescăruşilor împăiaţi”, de Matei Vişniec, în regia lui Alexandru Maftei, la Teatrul de Comedie Bucureşti, „:P patru piesuţe politice despre duşmani”, de Csaba Székely, în regia lui Sebestyén Aba, la Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Compania „Liviu Rebreanu”.

Radu Afrim participă în festival cu două spectacole: „Pasărea retro se loveşte de bloc şi cade pe asfaltul fierbinte”, la Teatrul Naţional Târgu-Mureş, Compania „Tompa Miklós” şi „Suntrack”, la Teatrul „Maria Filotti” Brăila.

Biletele pentru festCO 2017 vor fi puse în vânzare la sfârşitul lunii aprilie pe www.comedie.ro şi www.festCO.ro.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.