Două victorii și o înfrângere…

City usÎn ultima etapă a Diviziei A1 la volei feminin, CSU Medicina CSŞ Târgu-Mureş a obţinut o victorie entuziasmantă în faţa echipei campioane, Volei 2004 Tomis Constanţa: 3-0. Partida, disputată în sala „Anton Pongracz” din cadrul complexului UMF din Târgu-Mureş, nu mai avea miză în privința locurilor în clasamentul final al sezonului regulat: dobrogencele nu mai puteau fi depăşite de pe locul secund, iar mureşencele erau stabilite pe poziţia VI. A rezultat un meci degajat, în care s-a putut da drumul la joc. După victoria în faţa SCM U Craiova şi cea de la CSM Sibiu, „medicinistele” aveau asigurat ceea ce se putea la final de sezon regulat. Mai aveau de dovedit faptul că victoria de la Bacău n-a fost întâmplătoare. După cele două seturi câştigate parcă prea uşor, a urmat tresărirea adversarelor. A rezultat un set trei foarte disputat, pe placul unui public redus numeric dar foarte acaparat de meci. La CSU Medicina au evoluat: Salaoru, Pintea, Tsvetanova, Grigorova, Trică, Faleş, Foca-libero, Nemţanu, Ciocian, Iancu, Ivanciu, Cazacu.

În schimb, săptămâna trecută baschetul mureșean a înregistrat și înfrângere. După ce a cedat în partidele cu Sportul Studenţesc Bucureşti şi Olimpia Braşov, ambele pe teren propriu, echipa feminină de baschet BC Nova Vita Târgu-Mureş a pierdut în fața altei formaţii aflată în plutonul care mai spera la un loc în play off. De această dată, mureşencele au pierdut în etapa a XXV-a a Ligii Naţionale, la Rapid Bucureşti, scor 65-77. Cu această înfrângere în faţa unei formaţii pe care a învins-o clar în partida tur, BC Nova Vita şi-a pus în pericol şi locul 11 pe care-l deţinea înaintea acestei etape. Rapidistele s-au apropiat la un singur punct. La BC Nova Vita au jucat: Johnson – 19 puncte, Hilliard – 18, Walker – 16, Mihai – 6, Riggs – 4, Gal – 2. Au evoluat şi celelalte componente trecute pe foaie: Alaiba, Bartha, Mitachi, Borşan şi o noutate în lot – Henrietta Blejan.

Însă baschetul masculin a reputat o nouă victorie: BC Mureş – Energia Rovinari, scor 92-84. A fost o victorie izbutită pe final… Aşa cum era de aşteptat, Energia Rovinari, cu un Darby dezlănţuit şi foarte greu de oprit, care a marcat în total 27 de puncte, şi-a vândut foarte scump pielea. Totuși, spiritul de luptători al tigrilor, conservat cu dibăcie într-o junglă plină de vacarm, a avut, pe final, câştig de cauză. Pentru BC Mureș urmează două partide extrem de grele: deplasare la Cluj, luni, după care va veni liderul, CSM Oradea. În partida cu Energia Rovinari, cei mai eficace pentru BC Mureş au fost: Ciric – 19 puncte, Cuic – 18, Barro – 13, Navickas – 12.

Cristina Vancea

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.