Drumul către Gimnaziul Catolic din Tîrgu Mureş

tamasi-zsoltÎmputernicitul Statusului Romano-Catolic din Transilvania, dr. Tamási Zsolt a explicat paşii de parcurs pentru reînfiinţarea şcolii catolice în Tîrgu Mureş.
Hotărârea de Consiliu Local, dată în 29 iulie 2014, trebuie să ajungă la Instituţia Prefectului de unde în termen de cinci zile se aşteaptă o decizie. Dacă răspunsul este favorabil, urmează obţinerea aprobării finale de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş, după care Statusul poate înainta solicitarea către Ministerul Educaţiei. Dacă şi la Ministerul Educaţiei se va obţine hotărâre favorabilă, cazul ajunge din nou la Consiliul Local, care trebuie să aducă o hotărâre pentru modificarea reţelei de şcolarizare a municipiului Tîrgu Mureş, astfel ca în clădirea ce aparţine Bisericii Romano-Catolice să poată funcţiona două şcoli cu personalitate juridică distinctă.
„Cu toate că avem de înfruntat multe greutăţi, sperăm că le vom depăşi încă în acest an şi şcoala reînfiinţată va dobândi personalitate juridică. Nu mai avem posibilitatea ca să mutăm clasele catolice de la „Bolyai” în clădirea ce ne aparţine, dar sperăm că de la toamna viitoare vom putea cere acreditarea provizorie ARACIS, ceea ce poate fi definitivată în decurs de patru ani. Pentru acreditare avem nevoie de situaţia exactă a sălilor, a claselor, a spaţiilor administrative. Dacă nu vom întâmpina greutăţi la obţinerea aprobării pentru înfiinţarea şcolii, noi din partea Statusului Romano-catolic ne menţinem promisiunea semnării unui contract de închiriere pe termen lung . Beneficiar al contractului pe lângă Colegiul Unirea, trebuie să fie reînfiinţata şcoală catolică, a declarat pentru nepujsag, dr. Tamási Zsolt.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.